Aanhoren en aanpoten: zo win je een award

Op 31 mei 2018 reikte Integron voor de negende keer de Belevingawards uit, aan de organisaties die het beste presteren bij hun MTO. De Medewerkerbelevingaward in de categorie Professionele & Financiële Dienstverlening ging naar de Jong & Laan. Een award dankzij de medewerkers, dat is iets om trots op te zijn!

Aanhoren en aanpoten: zo win je een award

Organisaties houden steeds vaker een Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO). Eén van de partijen die dit onderzoek voor verschillende organisaties uitvoert, is Integron. Op 31 mei 2018 reikten zij in de Efteling voor de negende keer de awards uit, aan de organisaties die hierbij het beste presteren. De Medewerkerbelevingaward in de categorie Professionele & Financiële Dienstverlening ging naar de Jong & Laan. Een award dankzij de medewerkers, dat is iets om trots op te zijn!

Een MTO

Elke organisatie streeft na gemotiveerde medewerkers te hebben en te behouden. Dit is een behoorlijke taak. Wat drijft een collega? De Jong & Laan wilde daar graag achter komen en besloot in 2017 een samenwerking aan te gaan met Integron.

Directeur Arnold van Leeuwen: “We wilden graag antwoord op vragen als: wat zijn ervaringen en verwachtingen van het werken bij de Jong & Laan? Wat gaat er goed en wat kan beter?”. Het MTO van de Jong & Laan richtte zich op een aantal aspecten: samenwerking, communicatie, perspectief en arbeidsvoorwaarden.

"Je hoopt wel, dat er hoog gescoord wordt!"

Het is best spannend, om zo’n onderzoek uit te voeren. Zo stelt Integron dat de resultaten aantonen in welke mate de medewerkers tevreden, betrokken en uiteindelijk loyaal zijn. Arnold van Leeuwen: “En dan hoop je natuurlijk wel, dat daar hoog op gescoord wordt.” Gelukkig bleek dat het geval, het onderzoek pakte voor de Jong & Laan enorm positief uit.

Maar liefst 90 procent van de medewerkers gaven aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over het werken bij de Jong & Laan. En dat, terwijl binnen de sector financiële dienstverlening het gemiddelde op 81 procent ligt.

Een prachtig resultaat! Arnold van Leeuwen: “Ik raad elke organisatie aan om zo’n onderzoek te doen. Naast dit prachtige resultaat leidde dit voor ons namelijk ook tot enorm veel inzichten. Hier kunnen we mee aan de slag.”

Aan de slag

Voor de Jong & Laan was antwoord op de vragen niet genoeg. Het is belangrijk om ook iets met de resultaten te doen. Een MTO moet leiden tot bruikbare onderzoeksresultaten en concrete verbeteracties. De Jong & Laan maakte handvatten om met de medewerkers de organisatie te gaan verbeteren.

Uitkomsten werden met alle medewerkers gedeeld, zij werden gevraagd mee te denken over de toekomst en per vestiging zijn prioriteiten bepaald. Zo maakten alle 24 vestigingen een eigen actieplan met verbeterpunten. “Of deze punten ook daadwerkelijk verbeteren? Dat vragen we de medewerkers in september!”

De nominatie

"Samen wonnen we deze award!"

De werkwijze van de Jong & Laan en Integron sloten perfect op elkaar aan. Door zowel de hoge tevredenheid van de medewerkers als de aanpak na de resultaten, werd de Jong & Laan genomineerd voor de Medewerkersbelevingaward van Integron. En die wonnen ze! Arnold van Leeuwen is hartstikke trots: “Ik ben enorm blij met de bijdrage van alle medewerkers. Samen wonnen we deze award!”.

Lijkt het jou ook leuk om bij ons te werken?