5 x veel gelezen in april, mei en juni 2020

Het is juli: tijd om terug te blikken op de meest gelezen artikelen in de maanden april, mei en juni. Met stip bovenaan de blog: Pensioenuitkering gelijk met AOW ontvangen, (hoe) kan dat? Ook het nieuwsbericht over de WOZ-waarde van het bedrijfspand was erg populair.

1. Pensioenuitkering gelijk met AOW ontvangen, (hoe) kan dat?

Pensioen was de afgelopen tijd een hot topic. Dat bleek wel, toen deze blog uit begin 2018 de laatste tijd erg vaak werd gelezen.

Het kan heel wat maanden inkomen schelen, om de pensioenuitkering te ontvangen vanaf uw AOW leeftijd. Het is meer de kunst om dit te regelen, in deze blog leest u hoe u dat doet. 

2. WOZ-waarde bedrijfspand: wat kunt u fiscaal afschrijven?

In april ontving u de WOZ-beschikking voor 2019. De WOZ-waarde van uw bedrijfspand is bepalend voor tal van heffingen. 

Met ingang van dit jaar is de WOZ-waarde voor bv's echter nog belangrijker geworden, vanwege een wijziging van de regels inzake afschrijving. Welke dit zijn, leest u in dit artikel. 

3. Yogalessen belast met 6% btw

In deze blog van belastingadviseur Hans Wiersma wordt besproken of Yoga een sport is, waardoor de lessen en trainingen worden belast tegen het 6% tarief, in plaats van het 21% tarief. Hoe de rechter tot deze uitspraak kwam, leest u hier.

4. Klantcase | Hoekman Roestvaststaal

Bij de overdracht van een familiebedrijf spelen verschillende belangen een rol. Gerrit Hoekman schakelde daarom de hulp in van familieadviseur Tom Meuleman. Het was de start van een waardevol proces. Hier leest u hoe ze samen kwamen tot het opstellen van een familiestatuut.

5. Bestuurswisseling de Jong & Laan

Op 1 juli vond er een bestuurswisseling bij plaats. Twee van de drie huidige bestuurders, Johan Evers en Arnold van Leeuwen, dragen na 17,5 jaar hun taken over aan Marco Lokhorst en Horst in 't Veld. Hoe zij hun bestuurschap tegemoet gaan, leest u in dit artikel