5 x veel gelezen in augustus

Vakantiemaand augustus ligt achter ons. Welke berichten werden veel gelezen in de strandstoeltjes? De blog over een pensioenuitkering werd veel bezocht. Maar ook het thuiswerken kreeg veel aandacht.

5 x veel gelezen in augustus

Vakantiemaand augustus ligt achter ons. Er werd veel gelezen in de strandstoeltjes. Zo werd de blog over een pensioenuitkering vaak bezocht. Maar ook de blog over thuiswerken kreeg de nodige aandacht.

1. Pensioenuitkering gelijk met AOW ontvangen, (hoe) kan dat?

Pensioenuitkering ontvangen vanaf uw AOW leeftijd? Dat kan heel wat maanden aan inkomen schelen. Het is steeds meer de kunst dit te regelen.

Maak daarom ruim van te voeren een financieel plan om op het juiste moment de pensioenuitkeringen te kunnen ontvangen.

Meer handige tips van onze pensioenadvieur leest u in deze blog.

2. Thuiswerken is geen recht, wat is het wel?

Het fenomeen thuiswerken is niet meer weg te denken uit de arbeidsmarkt en kan zowel voor werkgevers als werknemers gunstig zijn.

Thuiswerken is geen recht van de werknemer, maar op grond van de wet een mogelijkheid waarover u als werkgever mag beslissen. Maar voor u deze keuze maakt, lees eerst deze blog!

3. Vakantiedagen in het beroepsgoederenvervoer

Dat transport nooit stilstaat, is een alom bekende kreet. Dat het nooit stil is in de wereld van transport en logistiek, bleek in het afgelopen jaar.

Nu het 2019 is, moeten transportondernemers overuren betalen over vakantiedagen. Lees hier over deze uitkomst van de deal tussen TLN en de vakbonden.

4. In de rechtszaal: btw over de uitvoering van de zonnegroet

Is Yoga wel of geen sport?  Het antwoord op deze vraag is interessant voor de heffing van omzetbelasting. Belastingadviseur Hans Wiersma zocht het uit. En hij kwam zelfs bij de rechtbank terecht! Lees zijn blog.

5. WAB: 5 grootste wijzigingen oproepkrachten

Met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) krijgen oproepkrachten vanaf 1 januari 2020 een stevigere wettelijke positie. Zo moet u hen na twaalf maanden van oproepwerk een aanbod van vaste uren doen. Lees de voorwaarden van deze wijziging en de andere veranderingen!