5 x veel gelezen in oktober

De gepresenteerde Prinsjesdagplannen hielden in oktober nog veel mensen bezig. Bekijk de 5 meest gelezen berichten van afgelopen maand.

5 x veel gelezen in oktober

De gepresenteerde Prinsjesdagplannen hielden in oktober nog veel mensen bezig. Zo werd het nieuwsbericht over de verruiming van de werkkostenregeling afgelopen maand veel gelezen. Maar ook de wijziging van de tarieven uit het Belastingplan 2020 kreeg de nodige aandacht.

1. Verruiming werkkostenregeling

De werkkostenregeling wordt per 1 januari 2020 verruimd. Vanaf dan kunnen werkgevers tot € 2.000 meer aan onbelaste vergoedingen geven. Daarnaast wordt de termijn voor het aangeven van een overschrijding van de vrije ruimte verlengd. Lees wat er nog meer verandert rondom de WKR per 1 januari 2020.

2. Wijzigingen tarieven uit Belastingplan 2020

Op Prinsjesdag werd er flink geschoven met de tarieven in de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Zo werd bekend dat vanaf 1 januari 2020 het tweeschijvenstelsel wordt ingevoerd.

Ook gelden vanaf volgend jaar nieuwe tarieven in box 1 van de inkomstenbelasting. Bekijk de tabellen van deze en meer tariefswijzigingen. 

3. Pensioenuitkering gelijk met AOW ontvangen, (hoe) kan dat?

Pensioenuitkering ontvangen vanaf uw AOW leeftijd? Dat kan heel wat maanden aan inkomen schelen. Het is steeds meer de kunst dit te regelen.

Maak daarom ruim van te voren een financieel plan om op het juiste moment de pensioenuitkeringen te kunnen ontvangen.

Meer handige tips van onze pensioenadviseur leest u in deze blog.

4. WAB: 5 grootste wijzigingen oproepkrachten

Met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) krijgen oproepkrachten vanaf 1 januari 2020 een stevigere wettelijke positie. Zo moet u hen na twaalf maanden van oproepwerk een aanbod van vaste uren doen. Lees de voorwaarden van deze wijziging en de andere veranderingen.

5. (Elektrische) auto en duurzaamheid

Per 1 januari 2020 stijgt de bijtelling voor het privégebruik van elektrische auto’s naar 8% (2019: 4%) over maximaal € 45.000. Is de cataloguswaarde hoger dan € 45.000? Dan is over het bedrag daarboven de normale bijtelling van 22% van toepassing.