5 x veel gelezen in november

De feestdagen en de jaarwisseling staan voor de deur. Veel mensen willen het jaar goed afsluiten en zich voorbereiden op 2020. Dat blijkt uit deze 5 veel gelezen berichten van november.

5 x veel gelezen in november

De feestdagen en de jaarwisseling staan voor de deur. Veel mensen willen het jaar goed afsluiten en zich voorbereiden op 2020. Dat blijkt uit de 5 veel gelezen berichten van november waarin de eindejaartips, de hoge en lage WW-premie en de wijzigingen voor oproepkrachten een plek hebben.

1. 10 dingen die u nog vóór 2020 moet regelen

Welke financiële zetten kunt u als ondernemer of dga vóór 1 januari 2020 nog doen om het jaar slim af te sluiten?

2. WAB: 5 grootste wijzigingen oproepkrachten

Met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) krijgen oproepkrachten vanaf 1 januari 2020 een stevigere wettelijke positie. Zo moet u hen na twaalf maanden van oproepwerk een aanbod van vaste uren doen. Lees de voorwaarden van deze wijziging en de andere veranderingen.

3. Pensioenuitkering gelijk met AOW ontvangen, (hoe) kan dat?

Pensioenuitkering ontvangen vanaf uw AOW leeftijd? Dat kan heel wat maanden aan inkomen schelen. Het is steeds meer de kunst dit te regelen.

Maak daarom ruim van te voren een financieel plan om op het juiste moment de pensioenuitkeringen te kunnen ontvangen. Meer handige tips van onze pensioenadviseur leest u in deze blog.

4. Voorkomen bijtelling auto? Zware bewijslast

Wilt u de bijtelling voor een auto van de zaak voorkomen? Dan moet u rekening houden met een zware bewijslast. Alleen het beheren van de autosleutels door de werkgever is in ieder geval niet voldoende. Lees aan welke vereisten u moet voldoen.

5. Hoge of lage WW-premie? De regels & uitzonderingen

Per 1 januari 2020 komt er een lage WW-premie voor vaste contracten. Voor werknemers met een tijdelijke of oproepovereenkomst betaalt u een hoge premie.

Dit heeft gevolgen voor werkgevers, dus ook voor u! Wat wordt er van u verwacht? Onze jurist arbeidsrecht legt het uit.