4 meestgelezen nieuwsberichten in juli

In de afgelopen weken bereidden velen zich voor op een fijne vakantie. Thuis, in Nederland of over de grens. Dat zien we terug in de top 4 meestgelezen berichten van juli:

  1. Na vakantie in quarantaine: wie betaalt het loon door?
  2. Op vakantie met de auto van de zaak
  3. NOW 2.0 aanvragen vanaf 6 juli
  4. Dga: maximaal lenen bij eigen bv kan tot 2023

1. Na vakantie in quarantaine: wie betaalt het loon door?

Als we het in deze dagen over code geel, oranje of rood hebben, doelen we in de meeste gevallen niet op het weer maar op de corona risico’s in een specifiek land. Jurist arbeidsrecht Cindy Notkamp vertelt in dit bericht per kleur wat de gevolgen zijn als uw medewerker in een bepaald land ziek wordt of in quarantaine moet. Want wie betaalt dan het loon door?

2. Op vakantie met de auto van de zaak

Ook al is het een ander jaar dan normaal, velen trekken er ook dit vakantieseizoen op uit. Gaat u met de auto van de zaak op vakantie? Dan praat loonheffingsspecialist Leonie Pongers u graag nog even bij over de gevolgen voor de belasting.

3. NOW 2.0 aanvragen vanaf 6 juli

Vanaf 6 juli kunt u de tweede NOW-regeling, ook wel de NOW 2.0, aanvragen. Er zijn veel overeenkomsten met de NOW 1.0, maar er gelden ook wijzigingen. Jurist arbeidsrecht Juliëtte Röben zet de aanpassingen voor u op een rij in dit bericht.

4. Dga: maximaal lenen bij eigen bv kan tot 2023

Veel dga’s lenen bij de eigen bv om belastingheffing uit te stellen of soms zelfs te voorkomen. Het kabinet gaat dit excessief lenen boven de € 500.000 echter belasten vanaf 2023, ook wel de dga-taks genoemd. Dit is een jaar later dan gepland vanwege de coronacrisis. Hoe zit het met de lening voor een eigen woning? Lees er alles over.