Vitaal? Dat doen we zo!

Van een oude racefiets van mijn zus naar mijn eigen racefiets met de fietsregeling van de Jong & Laan. Een racefiets zelf kopen is best duur en dankzij het fiscale voordeel valt dat nu erg mee!

Fietsregeling

Fiscaal medewerker Jorine Pastoor woont op een boerderij in Biddinghuizen. “De landelijke ligging maakt dat ik regelmatig de natuur op zoek. Het liefst per racefiets, net als mijn wieler-gekke vriend. Een jaar lang toerde ik rond op de oude racefiets van mijn zus, totdat bij de Jong & Laan de fietsregeling startte.”

Jorine dacht na over een nieuwe racefiets. De oude fiets van haar zus was namelijk wat te klein. De fietsregeling kwam dus precies op het juiste moment. “Ik ben nu elke maand slechts een klein bedrag kwijt. Met een maximale vergoedingswaarde van € 850,- scheelt het veel geld. Een racefiets zelf kopen, is best duur en dankzij het fiscale voordeel valt dat nu erg mee.” Want ja, Jorine draait als fiscaal medewerker voor belastingvoordeel haar hand niet om!

Welke fiets is het geworden?

“Ik ging eerst op vooronderzoek langs diverse fietsenwinkels, want ik wilde het goed voor elkaar hebben. Eenmaal de juiste fiets gevonden, meldde ik mij aan voor de fietsregeling.” En dan gaat het snel. Binnen 3 weken zat ze al op de nieuwe fiets: een prachtige Scott, compleet op maat afgesteld.

"Ik maak zo’n 150 kilometer per maand. Vaak even een rondje na het werk en in het weekend."

"Meestal fiets ik samen met mijn vriend, maar de hond gaat binnenkort ook mee. De fietskar heb ik al gekocht. Mijn favoriete fietstocht is een rondje Elburg of Harderwijk, met flink wat kilometers langs het Veluwemeer. Nederland of Frankrijk ontdekken met de fiets lijkt mij stiekem ook wel wat. Hoewel ik merk dat fietsen mij fitter maakt, fiets ik niet om die reden. Het is de vrijheid die mij aantrekt. Zeker vanaf waar ik woon, kun je overal heen. En dan onderweg een terrasje pakken.”

Fietsambassadeur

Naar kantoor pak ik de racefiets niet, daarvoor is de afstand te kort. Laten we het zo zeggen, voordat ik mijn fietsoutfit aan heb, ben ik er al! Ondertussen ben ik wel een beetje de fietsambassadeur geworden hoor. Als ik nóg een collega over de streep kan trekken, doe ik dat. Fietsen is heerlijk!

Vitaliteit bij de Jong & Laan Lees meer