Krachten bundelen voor verdere expansie

Krachten bundelen voor verdere expansie

Het familiebedrijf Hemsson heeft in de afgelopen jaren een sterke positie opgebouwd met hun merken en producten. 2021 was het jaar om de krachten te bundelen met AVerest Capital en in te zetten op versnelde groei en internationale expansie. Vooral op het vlak van distributie, inkoop, marketing en finance zijn er veel kansen en mogelijkheden om elkaar te versterken. 

Begeleiding bij verkoop

De Jong & Laan Corporate Finance begeleidt Hemsson Holding bij de verkoop aan investeringsmaatschappij AVerest Capital. Het door Albert Koops en Vincent Pieterson opgerichte AVerest Capital heeft op hetzelfde moment ook de aandelen van Arli Group B.V. overgenomen. 

Een ideale match

De combinatie van beide bedrijven is een ideale match. De krachten worden gebundeld waardoor verdere expansie mogelijk is. Jeroen Achterhuis, verkopend aandeelhouder van Hemsson Holding, geeft hiermee zijn ambities om Hemsson in een grotere groep verder (internationaal) te laten expanderen vorm. In de nieuwe groep gaat hij de rol van algemeen directeur vervullen en verwerft hierin een minderheidsbelang. 

Hemsson is een unieke marktpartij voor home en living producten. Wereldwijd verkopen ze zelfontwikkelde producten onder eigen merknamen. De onderneming beschikt over een kantoor in Almelo en magazijnen in Nederland en de Verenigde Staten. In 2006 is gestart met Fairybell LED-kerstbomen. Deze gepatenteerde, in Almelo geproduceerde, Fairybells zijn in de kerstperiode overal zichtbaar.

Nationaal en internationaal groeipotentieel

Naast de Fairybell kerstbomen is het assortiment eigen gepatenteerde merkproducten in de loop der jaren uitgebreid met andere home en living producten onder de merken Ted Sparks, Christmas United en Gacoli, met een afzetnetwerk in zowel binnen- als buitenland. Door de toenemende bekendheid van de producten, uitbreiding van het distributienetwerk en de marktmogelijkheden, is sprake van een fors nationaal en internationaal groeipotentieel.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Overnametraject

twee mannen met overeenkomst

De Jong & Laan Corporate Finance begeleidde de aandeelhouder van Hemsson Holding bij het gehele overnametraject. Dit traject bestond uit de volgende fases:

  1. Bespreken van de langetermijnstrategie en persoonlijke ambities van de aandeelhouder.
  2. Uitvoeren van een waardebepaling waardoor de potentiële opbrengst inzichtelijk wordt.
  3. Schrijven van een informatiememorandum.
  4. In kaart brengen en benaderen van potentiële overnamekandidaten.
  5. Voeren van de onderhandelingen.
  6. Begeleiden van het due diligence-onderzoek
  7. Opstellen van overnamecontracten en het begeleiden van de juridische en fiscale afronding.

Wil jij begeleiding bij een bedrijfsovername?

Denk je na over een bedrijfsverkoop of -overname? Of twijfel je over de verkoop van je aandelen? Twijfel niet langer, vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan.