Het hart van onze organisatie

Het hart van onze organisatie

Mensen vormen zonder twijfel het hart van onze organisatie. Het zijn onze collega's die het werk doen, die ons gezicht naar buiten vormen en die onze unieke cultuur dragen. We benadrukken dan ook met volle overtuiging in onze nieuwe visie onze duale rol als dienstverlener en werkgever. Dit betekent dat onze collega's een cruciale rol spelen in alle keuzes die we dagelijks maken en in het bereiken van onze ambities.  

Een omgeving die faciliteert en inspireert.

Om te bereiken dat colllega's zich volop kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen inzetten, creëren we een omgeving die zowel faciliteert (mogelijk maakt en steunt) als inspireert (uitdaagt en prikkelt). Hoewel we hier allemaal een rol in spelen als betrokken collega’s, richten we ons ook op het creëren van een prettige, inspirerende werkomgeving met moderne kantoren en goede faciliteiten.

Zowel op kantoor als op afstand zijn we daardoor in staat een werkomgeving te bieden die collega's uitdaagt tot innovatie, verdieping en verbreding. Waar we plezierig werken en ons focussen op het verder ontwikkelen van kennis, mentoring- en leiderschapskwaliteiten, ook op afstand. Met als doel persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling.

Horst in 't Veld
Horst in 't Veld Directeur
Directielid bij de Jong & Laan
Horst in ’t Veld is sinds 1 juli 2019 directeur van de Jong & Laan. Mensen en middelen is één van zijn belangrijkste aandachtsgebieden. "Onze medewerkers inspireren is wat mij drijft. Krachten benutten en focus aanbrengen leidt tot gemotiveerde medewerkers. Zo bouwen we samen aan onze duurzame organisatie, energie en een fijne werksfeer. Ik ben dan ook trots op onze cultuur die meer dan goed gewaardeerd wordt; ik ben graag onder de mensen én vaak te vinden in de natuur."
Neem contact op

Oog voor vitaliteit

COVID-19 heeft ons des te meer doen beseffen hoe belangrijk fysieke verbinding en mentale welzijn is. De betrokkenheid en verbinding -ook op afstand- is goed. Dit geven onze collega's gelukkig elke keer terug in de gesprekken die we met elkaar voeren.

Daarbij hadden we elkaar nodig, want bijvoorbeeld de druk van het thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs was bij onze collega's ook merkbaar. Er zijn collega’s die zonder moeite vijf dagen per week thuiswerken en zich nog steeds energiek voelen. Maar ook collega’s waar de rek eruit is en waar de wens (vaker) naar kantoor te gaan steeds sterker wordt. Dan is het best een uitdaging om binnen de kaders voor iedereen het beste te doen.

We kozen ervoor nieuwe collega’s en collega’s in opleiding meer ruimte te geven om naar kantoor te komen. Meer in te zetten op persoonlijke aandacht, social talk, lunchwandelingen, online gezelligheid, dilemma’s bespreekbaar maken, webinars, slim thuiswerken, mentale supportlijn en tijd beschikbaar stellen voor thuisonderwijs en thuiswerkfaciliteiten.

Juiste infrastructuur    

Wat waren we blij dat we ingezet hebben op het creëren van goede faciliteiten om ons werk te kunnen doen. Toen we vanaf 17 maart 2020 opeens volledig gingen thuiswerken verliep dat uitermate soepel. De IT-infrastructuur en middelen als laptops en headsets waren voorgesorteerd op werken op afstand. Uiteraard kon je ook een bureaustoel of toetsenbord meenemen naar huis.

In een later stadium hebben we ook een budget beschikbaar gesteld, zodat collega's de thuiswerkplek nog beter konden inrichten. Naast de fantastische inzet en betrokkenheid van onze collega's, bracht dit voordeel de organisatie direct in de juiste nieuwe flow.  

Groei 

Het is zelfs gelukt in deze bijzondere tijd te groeien. We kozen ervoor om ondanks de onzekerheden anticyclisch te werven. Er zijn nieuwe collega's aangenomen en stageplekken bleven beschikbaar. Juist de jongeren hebben nu kansen en perspectief nodig. Door deze keuze zijn we, ondanks al het extra werk dat voortkomt uit stimuleringsregelingen zoals de NOW, in staat klanten goed voort te helpen en zelfs door te ontwikkelen op onderwerpen als IT advies, online klantcontact, dashboards en de visuele jaarrekening. Daar doen we het met elkaar voor, want buiten winnen is intern beginnen.