Technologie

Klaar zijn voor de toekomst. Dat is onze belangrijkste drijfveer voor transformatie. Medewerker, klant en kwaliteit staan daarbij centraal. Verbondenheid is daarbij cruciaal.

Ben jij een goede data-analist?

Hieronder vind je een selectie uit onze dataset die wij toepassen bij de controle van handelsondernemingen. Deze dataset is gebaseerd op een geanonimiseerde auditfile van één van onze controleklanten. Je kunt doorklikken naar verschillende sheets en ook zelf selecties uitvoeren op de cijfers. Welke verbanden zie jij? En welke uitzonderingen zou je nader willen analyseren en verklaren? Stap met ons mee in de wereld van data-analyse en ga ermee aan de slag!

Blog

Interview Albert Bosch

Albert Bosch is partner bij V&A accountants-adviseurs. Dit kantoor ondersteunt accountantskantoren op het gebied van vaktechniek, compliance en training. Bij de Jong & Laan is hij betrokken voor dossierreviews. Daarnaast is hij universitair docent en coördinator referaatbegeleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

"Het data-analyse model van de Jong & Laan is innovatief en doordacht. Innovatief omdat de Jong & Laan duidelijk verder gaat dan experimentele pogingen tot data-analyse (die fase is lang voorbij), maar branchespecifieke toepassingen heeft ontwikkeld. Daarmee behoort de Jong & Laan tot de koplopers binnen de accountancy."

Lees blog

Doorontwikkeling data-analyse: team IT advies

Technologie is natuurlijk al lang niet meer weg te denken in ons dagelijks leven: we zetten de verwarming thuis alvast met onze telefoon aan als we onderweg zijn en verdelen met een Tikkie een rekening met vrienden. Maar wat brengt technologie ons beroep? En maken wij daar samen met onze klanten optimaal gebruik van? Volgens ons liggen er nog ontzettend veel kansen en zijn de mogelijkheden eindeloos. Vanuit die kansen is onze afdeling IT advies ontstaan.

Waar IT advies mee bezig is en hoe het de dagelijkse praktijk van onze collega’s raakt, leggen ze graag zelf uit.

De accountant 3.0 - doorontwikkeling data-analyse en team IT advies

De accountant 3.0 - doorontwikkeling data-analyse en team IT advies

Cijfers data-analyse

Financiële data-analyse

2018

0
in percentage toegepast bij onze controleklanten

2017

0
in percentage toegepast bij onze controleklanten

Operationele data-analyse

In aantallen toegepast bij onze controleopdrachten.


2018

  • 79 Handel
  • 35 Massaproductie
  • 15 Transport
  • 129 Totaal

2017

  • 30 Handel
  • 14 Massaproductie
  • 6 Transport
  • 50 Totaal

Lees meer over onze ambitie en de organisatie op de pagina 'Eén accountancypraktijk'. Op de pagina 'Cultuur' staan onze collega’s centraal en bij 'Feiten & cijfers' vindt u cijfers en onze kwaliteitsnormen.