Training personeelsgesprekken

Regie op het gesprek

09 mei
The Fellowship of Acoustics, Moerheimstraat 144, Dedemsvaart
om 09:00 uur

Hoe voert u een goed personeelsgesprek? Dat kan best lastig zijn. Iemand is ouder en heeft meer ervaring. Of er zit juist een jongere medewerker tegenover u, die is opgegroeid in een heel andere tijd en misschien een heel andere werkbeleving heeft.

Een personeelsgesprek is meer dan informatieoverdracht. U stemt wederzijdse verwachtingen af, positioneert uzelf ten opzichte van de ander. Wat is het doel dat u wilt bereiken? En hoe gaat u om met emoties van boosheid of stemmingmakerij? Hoe krijgt u iemand mee die de hakken in het zand zet? Of juist stil verzet vertoont?

Harold Schenk
Harold Schenk Strategisch HR-adviseur

Trainingsdata

De training bestaat uit twee dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van twee weken, zodat u in de tussentijd uw nieuwe inzichten kunt uitproberen in de dagelijkse praktijk.

Trainingsdag 1 | woensdag 9 mei 2018

Trainingsdag 2 | woensdag 23 mei 2018

De trainingen duren van 09.00 uur tot 15.00 uur.

Dag 1 | Effectief communiceren: de theorie

Tijdens de eerste dag staan we stil bij verschillende soorten gesprekken. U leert effectief communiceren; hoe gaat u om met uw eigen onzekerheid; hoe buigt u weerstand om en hoe beïnvloedt u gedrag? U leert vanuit een doelstelling het gesprek te sturen en we laten u zien hoe u een gesprekscyclus vormgeeft.

Daarnaast behandelen we de stereotype kenmerken van de verschillende generaties. Vanaf de 'babyboomers' van na de oorlog tot de 'screenagers' van deze tijd. U weet straks vanuit welk perspectief zij het werk benaderen. Ook leert u schakelen tussen de rol als 'ondernemer' (zakelijk) en de rol als 'coach' (persoonlijk).

Dag 2 | In gesprek: de praktijk

De tweede dag gaan we personeelsgesprekken voeren. Afhankelijk van uw leerbehoefte oefent u met bijvoorbeeld een:

  • slechtnieuwsgesprek;
  • disciplinair gesprek;
  • verzuimgesprek;
  • (dis)functioneringsgesprek;
  • of een coachingsgesprek.

U krijgt feedback over wat goed gaat en hoe u dingen anders, beter kunt aanpakken. U oefent gesprekstechnieken en krijgt inzicht in de kernkwadranten: hoe maakt u een omslag van disfunctioneren naar presteren van uw medewerker? Van onderlinge irritaties naar samenwerking en versterking.

Nazorg | Een uur coaching

Na de training heeft u beter inzicht in uzelf en bent u beter in staat gesprekken te voeren met uw medewerkers, hen te motiveren en te sturen. En dan is het aan u om het geleerde in de praktijk te brengen. Om u hierbij te helpen, bieden we u een uur coaching aan door een trainer-coach van de Jong & Laan. Dit is bij de cursus inbegrepen. Na de cursus kijken we samen terug op wat u geleerd heeft en hoe dit uitpakt in uw bedrijf.

Goed om te weten

De training kost € 995,- excl. btw en inclusief koffie, thee, maaltijden en trainingsmateriaal.

Meld u hieronder aan voor de training personeelsgesprekken (bekijk hier de inschrijfvoorwaarden). Bent u op de vastgestelde data voor deze training verhinderd? Mogelijk kunt u deelnemen aan een training op een andere datum.