Van bruto naar netto: weten of begrijpen?

15 november
De Jong & Laan, Molensteen 30, Hardenberg
om 08:00 uur
Bert Klunder
Bert Klunder Senior belastingadviseur

Veel belangstelling, nieuwe datum

Het seminar van 15 november zit vol! We organiseren een extra seminar op 22 november. Meld u hier aan. 

Als DGA haalt u op drie manieren geld uit uw BV: salaris, dividend en/of lenen. Salaris kost loonbelasting, dividend kost dividendbelasting, maar hoe zit het met lenen? Is lenen van de BV wel zo slim?

Geld van de BV

Wat als een rekening courant alleen maar oploopt? In de nieuwe Belastingplannen blijft dat wellicht niet zonder gevolgen. Wij vinden het belangrijk dat u hier slim mee omgaat. We leggen u dan ook graag uit hoe het zit:

  • Hoe betaalt u belasting?
  • Wat gaat er allemaal van uw bruto inkomen af?
  • Waarom hameren onze fiscalisten er zo op dat het salaris niet te hoog moet zijn, maar dat u soms de voorkeur moet geven aan dividend?
  • Hoe zit het met andere geldstromen in uw onderneming, die geen inkomen zijn?

Auto van de zaak

Tijdens dit seminar behandelen we ook het altijd interessante onderwerp: de 'Auto van de zaak'. We horen natuurlijk vaak hoe het hoort, maar wat niet wordt gedeeld, zijn situaties waarin het echt gruwelijk misgaat.

Die situaties delen we nu wel. Bert Klunder weet uit eigen ervaring te vertellen over DGA's die geconfronteerd werden met een nabetaling, zelfs van €70.000,-! Hoe iemand aan zo'n naheffing komt? Daar kunt u maar beter het fijne van weten. Want: "Dat gebeurt altijd bij anderen", ging voor deze ondernemer ook niet op ...

Op naar 2019 met concrete tips

Aangezien de Belastingplannen voor 2019 de boel nog even kwamen opschudden, nemen we die mee in het verhaal. Wat heeft daadwerkelijk invloed op uw situatie? We vertellen natuurlijk wat verandert, maar onze specialist past het gelijk concreet toe op de situaties van de aanwezige DGA’s. Na dit seminar weet u het niet alleen, maar begrijpt u het ook echt!

Programma

08.00 uur Ontvangst met ontbijt
08.30 uur Presentatie Van bruto naar netto: weten of begrijpen? door Bert Klunder
09.30 uur Napraten en koffie

Het seminar van 15 november zit vol! We organiseren een extra seminar op 22 november. Meld u hier aan.