Cursus | motiverend leiderschap

Motiveer uw medewerkers, ontwikkel de organisatie

06 november
Restaurant De Rheezerbelten, Grote Beltenweg 1, Hardenberg
om 15:00 uur
Training verlopen

Ontdek dat de rol van leider spannend, uitdagend en leuk kan zijn. Leer medewerkers motiveren en leer hoe u hen kunt betrekken bij het behalen van uw doelstellingen. In deze cursus prikkelen we u met uitdagende opdrachten, zodat we u bewustmaken van uw rol als leider en de keuzes waar u voor staat.

Als leidinggevende in een bedrijf heeft u te maken met 5 belangenniveaus. Deze bepalen het krachtenveld waarin u zich begeeft. In de cursus motiverend leiderschap behandelen we deze belangenniveaus.

 

Renate Del Grosso
Renate Del Grosso Teamleider personeel

Opzet van de cursus

De belangenniveaus van een leider

De cursus bestaat uit 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken, zodat u nieuwe inzichten kunt uitproberen in de dagelijkse praktijk.

  • Cursusdag 1 | dinsdag 6 november 2018
  • Cursusdag 2 | dinsdag 20 november 2018
  • Cursusdag 3 | dinsdag 4 december 2018

Elke cursusbijeenkomst duurt van 15.00 uur tot 21.00 uur.

Dag 1 | Als het mijn bedrijf was

Tijdens de eerste dag experimenteert u met de externe omgeving en met de interne organisatie. Dit doet u aan de hand van een opdracht waarin u op hoofdlijnen een businessplan uitwerkt voor een fictief bedrijf. Ook krijgt u inzicht in wat voor type leider u bent, waar uw sterke punten liggen en op welke aspecten u versterking kunt organiseren in uw afdeling of team.

Dag 2 | Leiderschap en gespreksvoering

Op de tweede cursusdag maken we een verdiepingsslag op het gebied van persoonlijk leiderschap. Waar staat u voor en waar gaat u voor? Het tweede deel van deze dag staat in het teken van communicatie en gespreksvoering. U oefent met onder andere een slechtnieuwsgesprek en een disfunctioneringsgesprek. Ook leert u hoe u uw medewerkers kunt motiveren.

Dag 3 | Coachen en delegeren

Deze dag staat in het teken van coachen en de kunst van het delegeren. U leert hoe u via vraagtechnieken de medewerker initiatief laat nemen. Ook leert u hoe u de medewerker kan betrekken bij het realiseren van
organisatiedoelstellingen. Tenslotte krijgt u uitleg over kernkwadranten: hoe maakt u een omslag van disfunctioneren van uw medewerker naar presteren; van onderlinge irritaties naar samenwerking en versterking.

Nazorg | Een uur coaching

Na deze cursus heeft u beter inzicht in uzelf en bent u beter in staat met uw medewerkers gesprekken te voeren. U leert hen te motiveren en hoe u hen kan betrekken bij het behalen van uw doelstellingen. En dan is het aan u om het geleerde in de praktijk te brengen, te ontdekken dat de rol van leider spannend, uitdagend en leuk kan zijn.

Om u te helpen, bieden we u een uur coaching aan door een trainer-coach van de Jong & Laan. Dit is bij de cursus inbegrepen. Na de cursus kijken we samen terug op wat u geleerd heeft en hoe dit uitpakt in uw bedrijf.

Goed om te weten

De cursus kost € 1495,- excl. btw en inclusief koffie, thee, maaltijd en cursusmateriaal. 

Meld u hieronder aan voor deze cursus motiverend leiderschap (bekijk hier de inschrijfvoorwaarden). Bent u op de vastgestelde data voor deze cursus verhinderd? Mogelijk kunt u deelnemen aan een van de andere cursusgroepen.