Cursus | motiverend leiderschap

Ontwikkeling van de organisatie en de medewerkers

27 september
Enschede, Resort Bad Boekelo
om 15:00 uur

Als leidinggevende in een bedrijf heb je te maken met 5 belangenniveaus. Deze bepalen het krachtenveld waarin u zich begeeft. In de cursus motiverend leiderschap behandelen we deze belangenniveaus.

Met uitdagende opdrachten prikkelen we u zodat we u bewustmaken van uw rol als leider en de keuzes waar u voor staat.

Harold Schenk
Harold Schenk strategisch HR-adviseur

Opzet van de cursus

De belangenniveaus van een leider

De cursus bestaat uit 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van minimaal 2 weken, zodat je nieuwe inzichten kunt uitproberen in de dagelijkse praktijk.

  • Cursusdag 1 | woensdag 27 september 2017
  • Cursusdag 2 | woensdag 11 oktober 2017
  • Cursusdag 3 | woensdag 1 november 2017

Elke cursusbijeenkomst duurt van 15:00 uur tot 21.00 uur.

Dag 1 | Als het mijn bedrijf was

Tijdens de eerste dag experimenteer je met de externe omgeving en met de interne organisatie. Dit doe je aan de hand van een opdracht waarin je op hoofdlijnen een businessplan uitwerkt voor een fictief bedrijf. Ook krijg je inzicht in wat voor type leider je bent, waar je sterke punten liggen en op welke aspecten je versterking kunt organiseren in je afdeling of team.

Dag 2 | Leiderschap en gespreksvoering

Op de tweede cursusdag maken we een verdiepingsslag op het gebied van persoonlijk leiderschap. Waar sta je voor en waar ga je voor? Het tweede deel van deze dag staat in het teken van communicatie en gespreksvoering. Je oefent met onder andere een slechtnieuwsgesprek en een disfunctioneringsgesprek. Ook leer je hoe je jouw medewerkers kunt motiveren.

Dag 3 | Coachen en doelstellingen

Deze dag staat in het teken van coachen en de kunst van het delegeren. Je leert hoe je via vraagtechnieken de medewerker initiatief laat nemen. Ook leer je hoe je de medewerker kan betrekken bij het realiseren van
organisatiedoelstellingen. Tenslotte krijg je uitleg over kernkwadranten: hoe maak je een omslag van disfunctioneren van je medewerker naar presteren; van onderlinge irritaties naar samenwerking en versterking.

Nazorg | een uur coaching

Na deze cursus heb je beter inzicht in jezelf en ben je beter in staat met je medewerkers gesprekken te voeren. Je leert hen te motiveren en hoe je hen kan betrekken bij het behalen van je doelstellingen. En dan is het aan jou om het geleerde in de praktijk te brengen, te ontdekken dat de rol van leider spannend, uitdagend en leuk kan zijn.

Om je te helpen, bieden we je een uur coaching aan door een trainer-coach van de Jong & Laan. Dit is bij de cursus inbegrepen. Na de cursus kijken we samen terug op wat je geleerd hebt en hoe dit uitpakt in jouw bedrijf.

Goed om te weten

De cursus kost € 1.250,- excl. btw en inclusief koffie, thee, maaltijd en cursusmateriaal. 

Meld u hieronder aan voor deze cursus motiverend leiderschap (bekijk hier de inschrijfvoorwaarden). Bent u op de vastgestelde data voor deze cursus verhinderd? Mogelijk kunt u deelnemen aan een van de andere cursusgroepen.