Cursus | motiverend leiderschap

Motiveer uw medewerkers, ontwikkel de organisatie

13 oktober
Skydeck Teuge, De Zanden 167, Apeldoorn
om 09:00 uur

Ontdek dat de rol van leider spannend, uitdagend en leuk kan zijn. Leer medewerkers motiveren en leer hoe u hen kunt betrekken bij het behalen van uw doelstellingen. In deze cursus prikkelen we u met uitdagende opdrachten, zodat we u bewustmaken van uw rol als leider en de keuzes waar u voor staat.

Als leidinggevende in een bedrijf heeft u te maken met 5 belangenniveaus. Deze bepalen het krachtenveld waarin u zich begeeft. In de cursus motiverend leiderschap behandelen we deze belangenniveaus.

 

Harold Schenk
Harold Schenk HR-adviseur

Opzet van de cursus

De belangenniveaus van een leider

De cursus bestaat uit 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken, zodat u nieuwe inzichten kunt uitproberen in de dagelijkse praktijk.

  • Cursusdag 1 | dinsdag 13 oktober 2020
  • Cursusdag 2 | dinsdag 27 oktober 2020
  • Cursusdag 3 | dinsdag 10 november 2020

Elke cursusbijeenkomst duurt van 09.00 uur tot 15.00 uur.

Dag 1 | Als het mijn bedrijf was

Tijdens de eerste dag verkennen we het begrip loyaliteit en de verwachtingen die daar onder liggen. Ook krijgt u inzicht in wat voor type leider u bent, waar uw sterke punten liggen en op welke aspecten u versterking kunt organiseren in uw afdeling of team.

Dag 2 | Leiderschap en gespreksvoering

Op de tweede cursusdag maken we een verdiepingsslag op het gebied van persoonlijk leiderschap. Waar staat u voor en waar gaat u voor? Het tweede deel van deze dag staat in het teken van communicatie en gespreksvoering. U oefent met onder andere een slechtnieuwsgesprek en een disfunctioneringsgesprek. Ook leert u hoe u uw medewerkers kunt motiveren.

Dag 3 | Coachen en delegeren

Deze dag staat in het teken van coachen en de kunst van het delegeren. U leert hoe u via vraagtechnieken de medewerker initiatief laat nemen. Ook leert u hoe u de medewerker kan betrekken bij het realiseren van
organisatiedoelstellingen. Tenslotte krijgt u uitleg over kernkwadranten: hoe maakt u een omslag van disfunctioneren van uw medewerker naar presteren; van onderlinge irritaties naar samenwerking en versterking.

Nazorg | Een uur coaching

Na deze cursus heeft u beter inzicht in uzelf en bent u beter in staat met uw medewerkers gesprekken te voeren. U leert hen te motiveren en hoe u hen kan betrekken bij het behalen van uw doelstellingen. En dan is het aan u om het geleerde in de praktijk te brengen, te ontdekken dat de rol van leider spannend, uitdagend en leuk kan zijn.

Om u te helpen, bieden we u een uur coaching aan door een trainer-coach van de Jong & Laan. Dit is bij de cursus inbegrepen. Na de cursus kijken we samen terug op wat u geleerd heeft en hoe dit uitpakt in uw bedrijf.

Goed om te weten

De cursus kost € 1495,- excl. btw en inclusief koffie, thee, maaltijd en cursusmateriaal. 

Meld u hieronder aan voor deze cursus motiverend leiderschap (bekijk hier de inschrijfvoorwaarden)