Cursus Continuïteit

08 september
de Jong & Laan Vroomshoop
om 09:00 uur

Continuïteit; een actueel onderwerp! Zo kunnen de effecten van de coronacrisis een negatief effect hebben op de continuïteit van uw onderneming. Waar moet u dan rekening mee houden?

Continuïteit kan ook kansen bieden! In sommige sectoren is er sprake van ongetemde groei. Hoe financiert u deze groei? En hoe kunt u uw maatschappelijke verantwoording nemen op het gebied van duurzaamheid?

Opzet cursus

De cursus is opgezet voor klanten en relaties van de Jong & Laan. Voor (business/financial) controllers, CFO’s en directie.

Voor NBA-leden accountants in business geldt voor 2021 het verplichte onderwerp ‘continuïteit’. Het bewaken van de continuïteit en het beheersen van de organisatie is de belangrijkste doelstelling van een accountant in business. Dit geldt natuurlijk ook voor iedere financial.

Tijdens deze ééndaagse cursus behandelen wij onderwerpen als:

  • (dis)continuïteit: verslaglegging en integriteit.
  • groei: financieringsvormen en duurzaam ondernemen. Na afloop ontvangt u een certificaat, die u aan het NBA PE-portfolio kunt toevoegen.

Dagdeel 1 | Continuïteit, verslaglegging & integriteit

Tijdens het eerste dagdeel zoomen we in op (dis)continuïteit. Wat zijn de gevolgen van (dis)continuïteit in verslaglegging? Wat zijn de gevolgen voor de waardering van activa en passiva? Daarnaast is er aandacht voor niet-integer gedrag in tijden van crisis of discontinuïteit. 

Docent Carel Verdissen AA belicht deze onderwerpen vanuit een theoretisch kader. Remco de Groot AA (medewerker Kwaliteit & Vaktechniek bij de Jong & Laan) neemt u mee in de aspecten die van belang zijn tussen u als opdrachtgever en de Jong & Laan als verantwoordelijke voor het jaarwerk.

Dagdeel 2 | Financieringsvormen en duurzaam ondernemen

Na de lunch is het tijd voor de positieve kijk op continuïteit.  Docent Jan Kist vertelt u alles over financieringstrends 2021-2022, het creëren van een optimale financieringsstructuur en hoe u financieel succes kunt behalen met duurzaam ondernemen (en investeren).

Jan Kist wordt hierin ondersteund door een subsidieadviseur van Cata en/of een bedrijfsadviseur.

Goed om te weten

  • De cursus start om 09.00 uur en eindigt om 17.00 uur.
  • De cursus kost € 425 exclusief BTW en inclusief koffie, thee, lunch en cursusmateriaal.
  • De cursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte.
Meld u aan voor deze cursus!

Vragen?

Heeft u vragen over deze cursus? Neem dan contact met ons op.