Ondernemen in Duitsland

Uw afzetmarkt vergroten, een vestiging voor uw Duitse klanten bouwen of een Duitse collega in dienst nemen? De Duitse markt kan heel interessant voor uw onderneming zijn. We zijn buurlanden, maar zakendoen in Duitsland is niet hetzelfde als in Nederland. Onze oosterburen hebben een heel andere bedrijfscultuur en de wet- en regelgeving verschilt sterk.

Onze oosterburen hebben een andere bedrijfscultuur met nog sterk hiërarchische en formele verhoudingen. Als u met uw bedrijf wilt ondernemen in Duitsland, moet u zich goed verdiepen in de verschillen met Nederland nog voor u aan de slag gaat met ondernemingsplan en financiële plan. 

Meest gelezen artikelen

Nieuws
Maatregelen corona voor bedrijfsleven in Duitsland
Lees meer
Pagina
Hoe moet ik een GmbH oprichten?
Lees meer
Blog
Werknemers in Duitsland? Werkgevers opgelet!
Lees meer

Duitse rechtsvormen, statuten en contracten

Ook arbeidsrechtelijk en fiscaal verschilt Duitsland sterk van ons land. Zo kennen veel Nederlandse ondernemingen een holdingstructuur, maar die is in Duitsland veel minder bekend. Stel dat een Nederlandse ondernemer een filiaal in Duitsland opent, dan komt hij voor tal van vragen te staan.

  • Welke Duitse rechtsvorm is voor mijn onderneming het meest geschikt?
  • Wat moet er in de statuten worden vastgelegd?
  • Welke rol heeft de directeur
  • Hoe zit het met de arbeidscontracten in Duitsland?

Steeds meer klanten van de Jong & Laan hebben ambities over de grens, in Duitsland, met name in de sectoren automotive, bouw, handel en transport.

Onze internationale specialisten helpen u graag. Ze spreken de taal, beschikken over de fiscale en juridische kennis, kennen de aanmeld- en vergunningsverplichtingen, het internationaal belastingrecht en de wet- en regelgeving.

Samenwerking met Duits accountantskantoor

Wij maken volop gebruik van ons netwerk van Duitse juristen, notarissen en fiscalisten. Zo werken we samen met onder andere onze strategische partner, accountantskantoor Volbers Vehmeyer Partner.

Op deze manier vindt u, op één centrale plek, bij ons alle antwoorden die u nodig heeft voor uw ondernemersuitdaging in Duitsland.