Btw

Elke maand, elk kwartaal of elk jaar moet u uw btw-aangifte op tijd indienen. Dat gaat vrij gemakkelijk wanneer uw financiële administratie op orde is. Maar dient u als ondernemer uw belastingaangifte niet of te laat in, dan kunt u problemen krijgen (verzuim- of vergrijpboete).

Uiteraard speelt de omzetbelasting niet alleen bij aangiftes, maar ook bij overdracht van grond en panden. Bij de Jong & Laan krijgen we veel vragen over de omzet- en overdrachtsbelasting.

Hans Wiersma
Hans Wiersma Senior belastingadviseur

Vragen over btw

Welke vragen leggen klanten aan onze btw-specialisten voor? Een paar voorbeelden:

  • Op welke wijze kan ik een grondstuk voor de heffing van omzet- en overdrachtsbelasting zo voordelig mogelijk overdragen?
  • Is de subsidie die ik heb ontvangen belast met omzetbelasting?
  • Ben ik als stichting geheel of gedeeltelijk belastingplichtig voor de omzetbelasting – en heb ik recht op aftrek van voorbelasting?

Denkt u hierbij ook aan vragen over juiste btw-tarieven, hoe btw verrekend moet worden bij niet betalende klanten en over suppletieaangiftes.

Internationale transacties

Bent u van plan om binnenkort grond en/of panden te kopen of te verkopen? In dat geval is het belangrijk dat u precies weet hoe u deze onroerende zaken zo voordelig mogelijk overdraagt. Het gaat tenslotte om ‘serieus geld’.

Ook bij internationale transacties maakt een btw-specialist het verschil. Wordt de overdracht in Nederland belast of in het buitenland, kan een nultarief worden toegepast – en hoe zit het met de aftrek van voorbelasting?

Lage btw-tarief van 6% naar 9% | Wat betekent dit voor u?

Btw-scan en advies

We starten vaak met een btw-scan, om uw exacte positie voor de omzetbelasting te bepalen. Zo krijgen we inzichtelijk of u voldoende ‘in control’ bent. Is dat niet het geval, dan krijgt u advies hoe u dat weer wordt! Onze btw-specialist gaat het (voor)overleg met de Belastingdienst aan en kan als het nodig is ook een bezwaar- en beroepsprocedure voor u voeren.

Het scheelt u veel hoofdbrekens en energie wanneer u deze zaken bij hen neerlegt. U kunt dan namelijk gewoon aan het werk, met het zekere gevoel dat uw zaak bij ons in professionele handen is.

Best gelezen over btw

Nieuws
Nieuwe Duitse wetgeving verkopen via marktplaatsen
Lees meer
Nieuws
Btw-tip! Wordt uw factuur niet meer betaald? De btw-gevolgen
Lees meer
Blog
Voor de klant naar de rechtszaal
Lees meer