Btw

Elke maand, elk kwartaal of elk jaar moet u uw btw-aangifte op tijd indienen. Dat gaat vrij gemakkelijk wanneer uw financiële administratie op orde is. Maar dient u als ondernemer uw belastingaangifte niet of te laat in, dan kunt u problemen krijgen (verzuim- of vergrijpboete).

Uiteraard speelt de omzetbelasting niet alleen bij aangiftes, maar ook bij overdracht van grond en panden. Bij de Jong & Laan krijgen we veel vragen over de omzet- en overdrachtsbelasting.

Vragen over btw

Welke vragen leggen klanten aan onze btw-specialisten voor? Een paar voorbeelden:

  • Op welke wijze kan ik een grondstuk voor de heffing van omzet- en overdrachtsbelasting zo voordelig mogelijk overdragen?
  • Is de subsidie die ik heb ontvangen belast met omzetbelasting?
  • Ben ik als stichting geheel of gedeeltelijk belastingplichtig voor de omzetbelasting – en heb ik recht op aftrek van voorbelasting?

Denkt u hierbij ook aan vragen over juiste btw-tarieven, hoe btw verrekend moet worden bij niet betalende klanten en over suppletieaangiftes.

Ook zien we veel vragen terugkomen over de nieuwe btw-regels bij afstandsverkopen of btw-verplichtingen in het buitenland. Lees er meer over in onderstaande whitepapers:

Nieuwe btw-regels bij afstandsverkopen

Levert u regelmatig aan consumenten of ondernemers die niet btw-plichtig zijn in andere lidstaten van de EU? Dan krijgt u te maken met een belangrijke btw-wijziging vanaf 1 juli 2021. Wat houden de nieuwe btw-regels in? Wat zijn uitzonderingen? U leest het in de whitepaper. 

Internationale transacties

Bent u van plan om binnenkort grond en/of panden te kopen of te verkopen? In dat geval is het belangrijk dat u precies weet hoe u deze onroerende zaken zo voordelig mogelijk overdraagt. Het gaat tenslotte om ‘serieus geld’.

Ook bij internationale transacties maakt een btw-specialist het verschil. Wordt de overdracht in Nederland belast of in het buitenland, kan een nultarief worden toegepast – en hoe zit het met de aftrek van voorbelasting?

Elektronische uitgaven kunnen worden verricht door of aan een ondernemer in een ander EU-land. Er geldt sinds 2020 een verlaagd btw-tarief op elektronische diensten. Wat betekent dit voor u? Bekijk onderstaande video: 

Verlaagd btw-tarief op elektronische diensten: wat betekent dit voor u?

Btw-scan en advies

We starten vaak met een btw-scan, om uw exacte positie voor de omzetbelasting te bepalen. Zo krijgen we inzichtelijk of u voldoende ‘in control’ bent. Is dat niet het geval, dan krijgt u advies hoe u dat weer wordt! Onze btw-specialist gaat het (voor)overleg met de Belastingdienst aan en kan als het nodig is ook een bezwaar- en beroepsprocedure voor u voeren.

Het scheelt u veel hoofdbrekens en energie wanneer u deze zaken bij hen neerlegt. U kunt dan namelijk gewoon aan het werk, met het zekere gevoel dat uw zaak bij ons in professionele handen is.

Spreekt onze aanpak u aan?

Neem contact op en laten we samen een kennismakingsgesprek aangaan.