Btw

Elke maand, elk kwartaal of elk jaar moet u uw btw-aangifte op tijd indienen. Dat gaat vrij gemakkelijk wanneer uw financiële administratie op orde is. Maar dient u als ondernemer uw belastingaangifte niet of te laat in, dan kunt u problemen krijgen (verzuim- of vergrijpboete).

Uiteraard speelt de omzetbelasting niet alleen bij aangiftes, maar ook bij overdracht van grond en panden. Bij de Jong & Laan krijgen we veel vragen over de omzet- en overdrachtsbelasting.

Vragen over btw

Welke vragen leggen klanten aan onze btw-specialisten voor? Een paar voorbeelden:

  • Op welke wijze kan ik een grondstuk voor de heffing van omzet- en overdrachtsbelasting zo voordelig mogelijk overdragen?
  • Is de subsidie die ik heb ontvangen belast met omzetbelasting?
  • Ben ik als stichting geheel of gedeeltelijk belastingplichtig voor de omzetbelasting – en heb ik recht op aftrek van voorbelasting?

Denkt u hierbij ook aan vragen over juiste btw-tarieven, hoe btw verrekend moet worden bij niet betalende klanten en over suppletieaangiftes.

Internationale transacties

Bent u van plan om binnenkort grond en/of panden te kopen of te verkopen? In dat geval is het belangrijk dat u precies weet hoe u deze onroerende zaken zo voordelig mogelijk overdraagt. Het gaat tenslotte om ‘serieus geld’.

Ook bij internationale transacties maakt een btw-specialist het verschil. Wordt de overdracht in Nederland belast of in het buitenland, kan een nultarief worden toegepast – en hoe zit het met de aftrek van voorbelasting?

Btw regels voor elektronische uitgaven en grensoverschrijdende transacties | Wat betekent dit voor u?

Btw-scan en advies

We starten vaak met een btw-scan, om uw exacte positie voor de omzetbelasting te bepalen. Zo krijgen we inzichtelijk of u voldoende ‘in control’ bent. Is dat niet het geval, dan krijgt u advies hoe u dat weer wordt! Onze btw-specialist gaat het (voor)overleg met de Belastingdienst aan en kan als het nodig is ook een bezwaar- en beroepsprocedure voor u voeren.

Het scheelt u veel hoofdbrekens en energie wanneer u deze zaken bij hen neerlegt. U kunt dan namelijk gewoon aan het werk, met het zekere gevoel dat uw zaak bij ons in professionele handen is.

Best gelezen over btw

Nieuws
Buitenlandse btw terugvragen voor 1 oktober
Lees meer
Nieuws
Btw-heffing afstandsverkopen: wijziging in 2021
Lees meer
Nieuws
Internationale handel? Verplicht btw-identificatienummer op factuur
Lees meer