Webinar Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

Wat betekent de CSRD voor jou en jouw onderneming? Welke stappen moet je het komende jaar zetten en hoe kunnen wij jou helpen? In het webinar op dinsdag 23 april praten we je bij.
Aanmelden

Webinar CSRD

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) staat op de stoep! Deze Europese duurzaamheidsverslaggevingsregels vragen nu jouw aandacht en actie!

Wat betekent de CSRD voor jou en jouw onderneming? Welke stappen moet je het komende jaar zetten en hoe kunnen wij jou helpen?

In het gratis webinar op dinsdag 23 april van 14:30 tot 15:30 uur, praten Julia van der Valk van De Duurzame Adviseurs en Harry Wanningen, accountant bij de Jong & Laan, je bij en geven ze antwoord op vragen die leven. 

Harry Wanningen
Harry Wanningen Accountant

CSRD, bereid je tijdig voor!

Deze regelgeving is in eerste instantie van belang voor grote ondernemingen die aan minstens twee van de drie volgende criteria voldoen:

  • balanstotaal >€25 miljoen
  • omzet >€50 miljoen
  • >250 werknemers

De rapportage is verplicht met ingang van boekjaar 2025, dus in 2026 moet de informatie in het bestuursverslag worden verstrekt. Een accountant moet hierbij een verklaring afgeven, dus tijdige afstemming is van belang. 

Maar ook kleinere ondernemingen zullen te maken krijgen met vragen vanuit de keten. Jouw afnemers die verplicht moeten rapporteren gaan jou benaderen om informatie over jouw duurzaamheidsaspecten. Waarom? Omdat de CSRD je verantwoordelijk maakt voor een rapportage over de hele keten.

De rapportage is voor grote beursgenoteerde ondernemingen al verplicht over boekjaar 2024, dus het is heel goed mogelijk dat jullie al dit jaar te maken krijgen met informatievragen.

Wat kun je verwachten?

Je krijgt een helder overzicht van:

  • CSRD-vereisten
  • De impact op jouw onderneming
  • De kansen die hieruit voortkomen
  • De rol van je accountant

Zorg dat je erbij bent op dinsdag 23 april van 14:30 tot 15:30 uur om volledig op de hoogte te zijn van CSRD en de invloed op jouw bedrijf.

Harry Wanningen

Harry Wanningen is externe accountant en kartrekker duurzaamheidsverslaggeving van de Jong & Laan. In de afgelopen twee jaar heeft Harry zich verdiept in en gericht op, de aankomende vereisten rondom de Europese duurzaamheidsregels. Binnen de Jong & Laan is hij lid van de kerngroep Duurzaamheid, die zich bezighoudt met het duurzaamheidsbeleid van de Jong & Laan zelf. Daarnaast ondersteunt hij kwaliteit & vaktechniek en controleert hij jaarrekeningen.

Contact

Julia van der Valk

Julia, MVO adviseur bij De Duurzame Adviseurs, heeft de afgelopen 15 jaar meer dan 250 bedrijven ondersteund bij het implementeren van MVO-systemen, het rapporteren over de impact ervan en de verificatie van duurzaamheidsdata. Nu richt zij zich op het zo efficiënt en zinvol mogelijk doorvoeren van de CSRD richtlijnen, zodat bedrijven daarvan zo min mogelijk last hebben en zoveel mogelijk duurzame winst kunnen gaan genereren met elkaar.

Harry Wanningen
Harry Wanningen Accountant