Ondernemer en gevoel

U kent dat gevoel wel. Uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting is klaar en u moet fors bijbetalen. Geschrokken vraagt u uw belastingadviseur of er nog mogelijkheden zijn om de aanslag wat te verminderen. Helaas, uw adviseur schudt zijn hoofd en geeft aan dat u dit echt moet gaan betalen.

U verlaat ietwat weemoedig het kantoor en u denkt aan die verjaardagsborrel van vorige week, daar zat iemand uitgebreid te vertellen over allerlei ideeën van zijn adviseur om te besparen op de belasting, op een volstrekt legale manier uiteraard!

Meewerkbeloning

U herinnert zich de opmerking van hem dat hij zijn partner ook een zogenaamde meewerkbeloning kon geven voor haar werkzaamheden in zijn eenmanszaak. Wat hij daarmee kon besparen? Wel 15% belasting (verschil tussen 52% en 37%) op een vergoeding van € 6.000 die hij aan zijn partner kon geven. Dat is toch weer € 900,- minder te betalen belasting.

Afschrijven op investeringen

U herinnerde zich ookde opmerking dat er willekeurig kon worden afgeschreven op bepaalde investeringen in uw onderneming waardoor de winst dusdanig werd gedrukt dat er in dat jaar zelfs recht was op zorgtoeslag en kindgebondenbudget. Dat soort toeslagen heeft u zelf nog nooit ontvangen.

Besparen door te luisteren naar gevoel

Zo mijmerend rijdt u naar huis en u neemt zich voor om diegene eens te vragen of u het telefoonnummer van zijn adviseur mag. Misschien wil die adviseur ook wel eens naar uw jaarrekening en aangifte kijken. Vragen staat vrij, toch?

Als u dat gevoel heeft, kies dan voor een andere organisatie die u wel een warm gevoel van welkom geeft.

Inderdaad, deze persoon gaat uiting geven aan zijn gevoel. En dat is goed. Blijf niet zitten met deze gevoelens, krop ze niet op, ze komen namelijk elk jaar weer terug. Kies een vakkundige en betrouwbare adviseur. Het liefst één die een solide en gerenommeerde organisatie achter zich met specialisten in elke branche.

Denk niet dat u 'te klein' bent voor die organisatie. Als u dat gevoel heeft, kies dan voor een andere organisatie die u wel een warm gevoel van welkom geeft.

Gevoel delen

Ik heb mijn gevoelens met u gedeeld. Ik nodig u van harte uit uw gevoelens met mij te delen. Wellicht zit u dan binnenkort ook op een verjaardagsborrel waarbij er misschien iemand, heel onopvallend, heel goed naar u zit te luisteren, maar waarvan u weet 'die belt mij volgende week…'

Vragen over dit onderwep? Neem contact met ons op! 

Meer voor ondernemers

Blog
Wat ondernemers kunnen leren van de Japanse Shinkansen
Lees meer
Pagina
Alles over strategisch personeelsbeleid
Lees meer
Blog
Rommelen loont niet!
Lees meer
Geen reacties
Plaats nieuwe reactie

Reageer op:

Annuleren