Fiets voor het personeel; wat kan en mag met de WKR?

Een gazelle van de zaak

Een fiets van de zaak. Elektrisch, als het even kan. Veel werknemers willen het. Veel werkgevers willen het best faciliteren. Maar wat mag én wat kan? En met het oog op de werkkostenregeling? Wat kost het u als werkgever en wat kost het uw werknemer?

Zo maar eens een greep uit de vele vragen die in de praktijk spelen. Helemaal nu de overheid de wet- en regelgeving omtrent vergoedingen en verstrekkingen op de schop gooit.

Fietsen op kosten van de zaak

Misschien dat ook u zich herkent in dit soort vragen. Stel, u heb Pieter Jansen in dienst. Pieter heeft van zijn huisarts te horen gekregen dat hij meer moet bewegen. Pieter doet een beroep op u. Hij wil een fiets van de zaak. U begrijpt dat wel en ziet wel gebeuren dat hij iedere ochtend vol trots met zijn blinkende Gazelle de fietsenstalling inrijdt. Het is immers in uw eigen belang dat uw medewerkers gezond en tevreden blijven.

Maar u wilt ook hoge kosten voor secundaire arbeidsvoorwaarden vermijden. Want als Pieter op kosten van de zaak kan bewegen, dan wil de rest dat ook. Wat te doen?

U zult zich daarom in uw huidige arbeidsvoorwaarden moeten verdiepen.  Zo voorkomt u achteraf discussie en is voor iedereen helder wat de mogelijkheden zijn.

Fietsen met de Werkkostenregeling

Maar let op, door de werkkostenregeling die in 2015 verplicht wordt, kan het vergoeden van een fiets voor u als werkgever ineens veel meer geld gaan kosten. Wanneer u uw arbeidsvoorwaarden niet aanpast, kan dat betekenen dat u door de werkkostenregeling wordt geconfronteerd met een extra eindheffing van 80%. Dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Houd daarom de huidige arbeidsvoorwaarden eens kritisch tegen het licht

Daarom kan het verstandig zijn de huidige arbeidsvoorwaarden eens kritisch tegen het licht te houden. Als u er nu mee aan de slag gaat, hoeven ze u de aankomende jaren geen slapeloze nachten te bezorgen.

Voorbereiden op de toekomst

Misschien voelt het voor u alsof de overheid niet mee wil werken aan de gezondere levensstijl van uw werknemers. Toch is de werkkostenregeling regelgeving waar u vanaf 2015 verplicht mee wordt geconfronteerd en waar u rekening mee moet houden bij het bepalen van uw arbeidsvoorwaarden.

Het is daarom verstandig te bekijken of u werkkostenregeling-proof bent en de arbeidsvoorwaarden daarop hebt aangepast. Het zou voor u verstandig kunnen zijn om juist nú nog gebruik te maken van de gunstige(re) mogelijkheden voor het verstrekken van een fiets. Weten of dat zo is? Stel ons gerust de vraag.

Vragen over dit onderwep? Neem contact met ons op! 

Meer over de werkkostenregeling

Blog
Helpt de werkkostenregeling geschenken om zeep?
Lees meer
Pagina
Alles over de werkkostenregeling (WKR)
Lees meer
Whitepaper
Werkkostenregeling: waar u verplicht aan moet voldoen
Lees meer
Geen reacties
Plaats nieuwe reactie

Reageer op:

Annuleren