Best lastig als je een sneeuwpop bent

Met twee kinderen op de basisschool ontkom je niet aan de hype rondom Frozen. Let it go. Laat het los, laat het gaan. Sneeuwpop Olaf die zo graag ook van de zomer wil kunnen genieten. Best lastig als je een sneeuwpop bent.

Renate Ekhart
Renate Ekhart

Deadline tussen de oren

Wel een mooi beeld nu ik in alle hectiek van alles aan het afronden ben voor de vakantie. Ook al is niemand echt zes weken uit de lucht en kunnen sommige dingen makkelijk over de zomermaanden heen worden getild.

Op de een of andere manier is dat begin van de vakantie toch een enorme deadline. Eentje van tussen de eigen oren, dat dan weer wel.

Als fiscalist loslaten

Regio Noord is als eerste vrij en daar vallen wij ook onder. Dus medio juli vertrek ik voor een paar weken om te gaan zwerven over de Wadden(zee). Een heerlijk vooruitzicht. En hoe opgeruimd mijn bureau straks ook is als ik de deur achter me dichttrek, en ook al staat de afwezigheidsassistent van mijn e-mail aan en blijft mijn naaste collega gewoon het fort bewaken, ik weet nu al dat ik het niet helemaal kan loslaten.

Starbucks en Marks & Spencer

Niet alleen omdat ik stiekem toch een beetje een control freak ben. Ook omdat mijn werk me helaas altijd weet te achtervolgen. Zoals in Engeland afgelopen zomer. Overnacht ik in hartje Londen naast een filiaal van Starbucks terwijl de discussie over (te?) gunstige belastingdeals tussen Europese belastingautoriteiten en grote multinationals breed wordt uitgemeten in de media.

Om vervolgens door de stad te lopen, langs een filiaal van Marks & Spencer. Voor mij niet zomaar een warenhuis. De Marks & Spencer - zaak is een baanbrekend arrest geweest over de mogelijkheid om buitenlandse verliezen in binnenlandse verhoudingen toch te verrekenen.

Prinsjesdag 2015

Ook in Nederland speelt er genoeg. In de aanloop naar haar zomerreces buigt de Tweede Kamer zich inmiddels tóch over belastinghervormingen. Misschien wordt de boel minder op z'n kop gezet dan men in eerste instantie had gewild, Wiebes en Dijsselbloem voelen de druk inmiddels wel en gaan overstag.

Wat de wijzigingen zijn per 2016 horen we idealiter op of rond Prinsjesdag. En tot die tijd wil men geheimhouding. De vraag is of dat helemaal lukt. Ik hoop het eigenlijk wel. Dat geeft mij een legitiem excuus om de geruchtenmolen nog even te laten voor wat die is, en lekker te genieten van mijn vakantie.

Lekker opladen, want vanaf september zal zich genoeg roeren op fiscaal vlak. Daarover vast meer in volgende blogs.

Misschien ben ik als fiscalist toch een beetje Olaf. Ik wil graag van de zomer genieten. Best lastig als je een fiscalist bent.

Ik wens u allemaal een fijne vakantie.

Geen reacties
Plaats nieuwe reactie

Reageer op:

Annuleren