Administratie: zo of Direct?

Als vader van drie tieners krijg ik op vragen van mijn kant die enige actie vergen nogal eens het antwoord 'dat doe ik zo'. De ervaring leert dat 'zo' een rekbaar begrip is. Soms een paar minuten, soms een dag, soms komt het er niet van……. Het is vaak geen kwestie van tijd maar van prioriteit. Levert de actie geen direct voordeel op dan heeft dat vanzelfsprekend gevolgen voor de prioriteit.

Henk Schoeman
Henk Schoeman

Direct? Administratie vaak geen prioriteit

Op een heel andere manier zie ik dat ook bij ondernemers. Men geeft prioriteit aan zaken die direct voordeel opleveren: sales en commercie, innovatie, kostenbesparing, etc. Dat wil niet zeggen dat men andere zaken niet belangrijk vindt, het heeft alleen minder prioriteit. Bij de taken met minder prioriteit hoort vaak ook het voeren van administratie.

Binnen de wat grotere ondernemingen heeft de ondernemer personeel voor de administratie en houdt hij of zij vinger aan de pols op basis van managementrapportages en overzichten of via een dashboard dat realtime inzicht verschaft. Zo blijft de ondernemer 'in control'.

Administratie uitbesteden?

Bij de wat kleinere ondernemingen en bij zzp'ers is de administratie vaak iets dat de ondernemer zelf doet of uitbesteedt aan een administratiekantoor of accountant. In het eerste geval is het de vraag of het de juiste prioriteit krijgt of dat het 'zo' gebeurt…. In het tweede geval is er vaak slechts inzicht per kwartaal als de btw weer gedaan moet worden en soms blijft het bij het doen van de btw-aangifte.

Direct: de manier om zelf de administratie te doen

Maar mijn ervaring is dat ook de kleinere ondernemers steeds meer het belang zien van tijdig inzicht in hun financiën. Alleen worstelen zij met de vraag hoe de administratie zelf te doen zonder dat het teveel tijd vergt of het uit te besteden zonder teveel kosten te maken.

Bij de Jong & Laan hebben we de oplossing. Online en Direct. Daarom introduceren we deze week de Jong & Laan Direct. Een concept voor het kleinere mkb waar inzicht, gemak en kwaliteit hand in hand gaan. Inzicht door een online financieel overzicht, gemak door het gebruik van scantechnieken, bankkoppelingen en app's. En dat alles met de kwaliteit van de Jong & Laan.

Iets voor u? Kom dan in actie. Niet zo……maar Direct!

Uw facturatie en accountantszaken allemaal online geregeld

Geen reacties
Plaats nieuwe reactie

Reageer op:

Annuleren