Maak werk van de werkkostenregeling

Maak een afspraak

Afspraak maken

Maak werk van de werkkostenregeling - Werkkostenregeling

(3974x gelezen) | werkkostenregeling,forfait,vrijstelling,wkr,vrije ruimte,onbelast,vergoeden

Onze klanten beoordelen ons met een:

8,3

Meer informatie

Werkkostenregeling

Vanaf 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (wkr) verplicht. Dit is een regeling voor vergoedingen en verstrekkingen aan medewerkers.

De werkkostenregeling houdt het volgende in:

  • U mag 1,2% van de totale loonsom belastingvrij aan uw personeel vergoeden of verstrekken.
  • Komt u boven dit forfait uit, dan moet u over dat bedrag een eindheffing betalen van 80%.
  • Daarnaast zijn er enkele kostenposten die zijn vrijgesteld of waarvoor een nihilwaardering geldt.

Gevolgen werkkostenregeling (wkr) voor werkgever

De werkkostenregeling heeft voor u als werkgever nogal wat gevolgen. Niet alleen voor uw financiële administratie, maar ook voor uw salarisadministratie en het arbeidsvoorwaardenpakket van uw werknemer. Een goede inventarisatie van uw huidige situatie kan u inzicht geven hoe u de nieuwe werkkostenregeling optimaal kunt toepassen.

Stappenplan werkkostenregeling

Wij ontwikkelden een stappenplan dat u kan helpen bij de eerste inventarisatie om te zien wat de werkkostenregeling (wkr) voor u betekent. Eventueel kunnen wij u helpen bij het bepalen of eventuele vervolgstappen noodzakelijk zijn.

Aan de slag met de werkkostenregeling

Wilt u met de werkkostenregeling aan de slag, dan kunt u contact opnemen met onze specialisten. Zij kunnen voor u een inventarisatie starten en onderzoeken welke vervolgstappen noodzakelijk zijn.

Waarom de Jong & Laan?

Werkkostenregeling en administratie

De werkkostenregeling heeft ook gevolgen voor uw financiële administratie. Kiest u voor de WKR, dan betekent dit dat u uw financiële administratie anders moet inrichten. Het is verstandig dit op tijd te regelen. De adviseurs van Jong & Laan kunnen u hierbij ondersteunen.

Werkkostenregeling en personeel

De WKR kan van invloed zijn op de arbeidsvoorwaarden die u met uw werknemers heeft afgesproken. Kijk bij het gebruik van de WKR dan ook goed naar de arbeidsrechtelijke aspecten van de regeling. Zijn er zaken die u alsnog moet regelen om te voorkomen dat het u als werkgever geld gaat kosten? Een personeelsadvieur van de Jong & Laan kan u hierover advies geven.

Werkkostenregeling en belasting

Als u de WKR binnenkort gaat gebruiken, kunt u het beste een belastingadviseur van de Jong & Laan raadplegen. Hij of zij kan u helpen om alle fiscale mogelijkheden van de WKR zo optimaal mogelijk te benutten.

Onze nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief

Schrijf u nu in

Keurmerken

Keurmerken waarbij de Jong & Laan aangesloten is:

Logo SRA 

cpaai_logo_b.jpg

Whitepaper werkkostenregeling

Gratis downloaden