Waardebepaling

"Hoeveel is mijn bedrijf eigenlijk waard?" Een logische vraag als u uw bedrijf wilt verkopen. Maar ook als u een bedrijf wilt kopen, wilt u de waarde weten. In beide gevallen is een waardebepaling essentieel.

Redenen waardebepaling

Er zijn nog meer redenen om een waardebepaling te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld:

Hoe bepalen wij de waarde van uw bedrijf?

Om tot een goede waardebepaling te komen, maken onze corporate finance adviseurs gebruik van de Discounted Cashflow (DCF)-methode  (meer specifiek: de Adjusted Present Value, ook wel APV-methode) toe.

DCF-methode of APV-methode

De APV-methode geeft u inzicht in de "stand-alone" waarde van uw onderneming, op basis van een "going-concern" veronderstelling. Een belangrijk aspect van de APV-methode is dat de methode uitgaat van geldstromen en niet van winst. Geldstromen zijn een objectieve maatstaf, omdat deze niet afhankelijk zijn van boekhoudkundige principes.

De APV-methode kan de dynamiek van verschillen in groei en investeringen aan. Ook houdt de methode rekening met toekomstige ontwikkelingen, het op grond van het risicoprofiel van de onderneming geëiste rendement en de tijdswaarde van geld. Geld dat in de toekomst wordt ontvangen, vertegenwoordigt op dit moment namelijk een lagere waarde. Meer weten? Download dan de whitepaper 'Hoe verkoop ik mijn onderneming'.

Meer weten?

Theo de Cock

038-4553011
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Waardebepaling

(16254x gelezen) | waardebepaling,DCF-methode