Prognoses

Als ondernemer wilt u weten hoe uw bedrijf er nu voorstaat en wat de toekomstige gevolgen van een bepaalde beslissing voor het bedrijf zijn. Vaak heeft u zelf geen tijd om allerlei cijfers uitvoerig te analyseren, omdat u druk bent met de dagelijkse praktijk. Een prognose geeft u houvast.

Hoe staat uw bedrijf ervoor?

De adviseurs van de Jong & Laan hebben ervaring met het opstellen van prognoses die u helpen om een weloverwogen beslissing te maken. Met behulp van verschillende tools kunnen wij financiële en managementrapportages opstellen. Hiermee krijgt u er inzicht in hoe uw bedrijf ervoor staat.

Prestatie-indicatoren

We gebruiken daarvoor allerlei financiële en niet-financiële gegevens, waarmee we u van betrouwbare prognoses en rapportages kunnen voorzien. Stel dat de vraag naar een product afneemt, dan is het voor u belangrijk om te weten hoe ver uw omzet mag afnemen, voordat er een kritische grens wordt bereikt.

Maar het is voor u ook handig om te weten of u de prijs van dat product kan laten zakken en wat het effect daarvan is op de omzet. Ook kunnen we prestatie-indicatoren opstellen om de doelstellingen van uw onderneming te analyseren. Met onze rprognoses en apportages weet u op welke onderdelen u moet bijsturen.

Rendement verbeteren

U heeft zo een managementool in handen om het rendement van uw onderneming verder te verbeteren. Op vrij eenvoudige wijze krijgt u met behulp van een prognose een overzicht van het functioneren van de onderneming. Bovendien krijgt u van ons terugkoppeling om zaken bij te stellen. Als u wilt kunnen we maandelijks of per kwartaal rapporteren hoe uw bedrijf ervoor staat.

Financieringsaanvragen

Onze analysetools kunnen ook gebruikt worden ter ondersteuning van financieringsaanvragen. Banken zijn door de crisis voorzichtiger geworden met het verstrekken van kredieten. Ze willen meer dan vroeger precies weten hoe een onderneming er voor staat en wat de financiële risico's zijn.

Liquiditeitspositie

Met onze analyses kunnen we heel goed het werkkapitaal en, nog belangrijker voor een bank, de liquiditeitspositie van een bedrijf in beeld brengen. Dat geeft meer vertrouwen bij banken, waardoor ze ook sneller een onderneming bij een financieringsaanvraag zullen helpen.

Meer informatie

Wilt naar aanleiding van dit artikel meer weten over prognoses, neem dan contact op met een van onze vestigingen bij u in de buurt.  

Anderen bekeken

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Prognoses

(10509x gelezen) | prognoses,bedrijfsanalyse,rendement,liquiditeitspositie