Nieuws

Datum: donderdag 24 november 2011

Werkgevers en FNV willen deeltijd-WW weer invoeren

Als de economie blijft tegenzitten, dan komt invoering van de deeltijd-ww weer om de hoek kijken. Dat zegt werkgeversorganisatie VNO-NCW naar aanleiding van de negatieve groeicijfers van de economie die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorige week publiceerde.

Stijging werkloosheid

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat de werkloosheid in oktober voor de vierde maand op rij snel is gestegen. Er zitten nu 455.000 mensen zonder baan, dat is 5,8 procent van de beroepsbevolking. Voor de werkgeversorganisatie reden om voor een herinvoering van de deeltijd-WW te pleiten.

FNV ook voor herinvoering

Ook vakcentrale FNV is er voorstander van om de deeltijd-WW opnieuw in te voeren. Maar de invoering kan niet wachten tot de behandeling medio december, zegt FNV-voorzitter Agnes Jongerius. "Dat duurt te lang. Het is nu weer nodig, om te zorgen dat mensen in onder meer de bouw aan het werk kunnen blijven. De minister moet zich daarom herbezinnen."

Personeel binnenboord houden

VNO-NCW was na het aflopen van de zeer succesvolle deeltijd-ww voorstander van het permanent maken van deze regeling. Deeltijd-ww is bedoeld om personeel binnenboord te kunnen houden, om zodra de economie weer aantrekt daar meteen van te kunnen profiteren, stelt de ondernemingsorganisatie.

Meerdere malen verlengd

De deeltijd-ww werd geïntroduceerd in april 2009. De regeling werd meerder malen verlengd, maar stopte in juli van dit jaar definitief. Bijna 80.000 werknemers konden dankzij de deeltijd-ww hun baan behouden, aldus VNO-NCW.

Bron: Telegraaf

Naar overzicht

Verwante artikelen

Deel op:

De Jong en Laan - Werkgevers willen deeltijd-WW terug

(28763x gelezen) | personeel,deeltijd-WW,werkgevers