Nieuws

Datum: donderdag 7 april 2011

Voorstellen en aanpassingen energielijst 2012 mogelijk

Ondernemers kunnen voorstellen doen om nieuwe bedrijfsmiddelen op de energielijst 2012 te zetten. Dit moet gebeuren voor 1 september 2011 bij Agentschap NL te Zwolle.

De Nederlandse overheid biedt ondernemers en andere organisaties de mogelijkheid voorstellen in te dienen om de energielijst van de Energie-Investeringsaftrek (EIA) aan te vullen en aan te passen. De EIA is een fiscale regeling, waarbij ondernemers 41,5% van de investeringskosten van energiezuinige bedrijfsmiddelen en duurzame energie kunnen aftrekken van de fiscale winst. De energielijst is een overzicht van de bedrijfsmiddelen die voor EIA in aanmerking komen.

Energielijst geactualiseerd

Elk jaar wordt de energielijst geactualiseerd aan de hand van nieuwe ontwikkelingen onder andere op het gebied van innovaties, normen en keurmerken. Ondernemers en andere organisaties in Nederland kunnen de overheid wijzen op nieuwe energiebesparende bedrijfsmiddelen of op aanpassingen aan bestaande technieken. In totaal staan er meer dan 100 technieken op de lijst. De energielijst is opgenomen in de EIA-brochure, waarin wordt uitgelegd hoe ondernemers gebruik kunnen maken van de EIA.

Criteria voor het plaatsen van een nieuw bedrijfsmiddel op de energielijst zijn onder andere: de hoeveelheid bespaarde energie per geïnvesteerde euro, een brede toepasbaarheid en een eenduidige definitie van het bedrijfsmiddel.

Voorstellen indienen

Voorstellen voor de energielijst kan de ondernemer indienen met het formulier 'Voorstel voor de energielijst 2012'. In de EIA-brochure 2011 is dit formulier ook opgenomen. Vragen stellen of een afspraak maken kan met de EIA-helpdesk, telefoon (088) 6023430.

Bijlagen:

Voorstelformulier energielijst 2012  (86.00 KB) 

Bron: Agentschap NL

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Voorstellen en aanpassingen energielijst 2012 mogelijk

(30347x gelezen) | energielijst,nieuwe bedrijfsmiddelen,EIA,innovaties