Nieuws

Datum: vrijdag 14 oktober 2011

"Verkoopklaar maken van een bedrijf begint vandaag al"

Denk voortdurend na hoe je de waarde van de onderneming continue kunt optimaliseren om zo het bedrijf tegen een goede prijs te kunnen verkopen. Dat was gisteren de belangrijkste boodschap voor de aanwezige ondernemers tijdens het seminar bedrijfsoverdracht dat door de vestiging Lochem van de Jong & Laan werd georganiseerd.

Welke elementen zijn essentieel?

Tijdens het ontbijt-seminar kregen de aanwezigen uitleg welke elementen essentieel zijn voor de waarde van de onderneming. Het belangrijkste element is de ondernemer zelf en de keuzes die hij maakt. Veel ondernemers onderschatten namelijk de tijd die nodig is om een bedrijf verkoopklaar te maken.

Waarde onderneming optimaliseren

Het is een proces waar hij vanaf dag één mee bezig moet zijn. Hoe zorg ik ervoor dat mijn bedrijf aantrekkelijk is voor potentiële kopers en hoe optimaliseer ik de waarde van mijn onderneming? Dat kan alleen door continue verbeteringen door te voeren, te blijven innoveren en onderscheidend bezig te zijn.

Begeleiding essentieel

Als een ondernemer zijn bedrijf wil verkopen en de omstandigheden optimaal zijn, dan is begeleiding essentieel. Vestigingsleider Marino Marlisa: "De meest optimale waarde die je voor je bedrijf kunt krijgen, is afhankelijk van vraag en aanbod op de markt en de kwaliteit van je bedrijf. Op zo'n moment kunnen wij helpen. Door onder meer een goede waardebepaling vast te stellen, maar ook door een ondernemer te begeleiden tijdens het onderhandelingsproces, zorgen wij er voor dat die ondernemer een goede prijs voor zijn onderneming krijgt."

Noot voor de redactie
Afzender van dit persbericht:

de Jong & Laan accountants belastingadviseurs
Contactpersoon: vestigingsleider Marino Marlisa
Telefoon: 0573-441877
E-mail: lochem@jonglaan.nl

Naar overzicht

Anderen bekeken

Deel op:

De Jong en Laan - "Verkoopklaar maken van een bedrijf begint vandaag al"

(29482x gelezen) | waardebepaling,Corporate Finance,bedrijfsoverdracht