Nieuws

Datum: donderdag 8 december 2011

'Verklaring zakelijk gebruik bestelauto' alleen via formulier

Ondernemers en werknemers die gebruik willen maken van de ‘verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’, moeten nog even geduld hebben. Een formulier waarmee u deze verklaring kunt afgeven, is eind 2011 beschikbaar op de website van de Belastingdienst.

Geen privékilometers

Per 1 januari 2012 wordt voor bestelauto's de 'verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto' ingevoerd. Een ondernemer, een particulier met resultaat uit overige werkzaamheden of een werknemer kan daarmee verklaren, dat hij met de bestelauto van de zaak geen enkele kilometer privé rijdt. Zo kunt u de bijtelling/onttrekking voor privégebruik vermijden. En hoeft u geen rittenadministratie bij te houden.

Gebruik voor het aangeven alleen het juiste formulier

De verklaring kunt u uitsluitend afgeven via een door de Belastingdienst beschikbaar gesteld formulier. Bent u een werknemer, dan stuurt u de verklaring in via uw werkgever. Dit formulier, en een toelichting van de regeling, zijn naar verwachting eind 2011 via de website van de Belastingdienst beschikbaar. De Belastingdienst verzoekt u geen verklaringen of aanvragen met zelfgemaakte formulieren in te sturen.

Bron: Belastingdienst

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Verklaring zakelijk gebruik bestelauto alleen via formulier

(38578x gelezen) | rittenadministratie,verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto,zakelijk gebruik bestelauto,verklaring