Nieuws

Datum: maandag 9 mei 2011

Subsidietraject ook voor mkb zeer interessant

De Jong & Laan organiseerde vandaag in samenwerking met Cata subsidieadviseurs een seminar over subsidies voor ondernemers in Stadskanaal. Ondernemers in het mkb willen namelijk maar al te graag gebruikmaken van subsidies, maar weten vaak de weg niet in subsidieland. Ook de papieren rompslomp schrikt veel ondernemers af. Voor de Jong & Laan reden om hier actief op in te springen.

Sudsidiemogelijkheden

Tijdens het drukbezochte seminar in restaurant de Rode Loper in Stadskanaal kregen de ondernemers informatie over de vele subsidiemogelijkheden die er zijn op het gebied van milieu, duurzaamheid, innovatie en gebiedsontwikkeling. 

Genoeg kansen

Volgens Harm Wiekens van de Jong & Laan zijn er nog genoeg kansen voor ondernemers ondanks dat de overheid het mes heeft gezet in de subsidies. "Alleen al in Nederland zijn er meer dan 300 subsidies die puur op ondernemers zijn gericht. Als ondernemer moet je alleen wel weten hoe je voor deze subsidies in aanmerking komt. Met dit seminar proberen we ondernemers daarin te adviseren."

Begeleiding

Wiekens benadrukte ook dat je de ondernemer bij de aanvraag van het subsidietraject goed moet begeleiden. "Wij vinden het onze plicht om onze klanten op de subsidiemogelijkheden te wijzen, maar zonder adviseur wordt het lastig. Wij werken dan ook samen met een bureau als Cata. Zij zijn zeer deskundig op het gebied van subsidies en weten er alles van. Het traject voor het aanvragen van een subsidie is complex en vraagt specifieke kennis. Ook al omdat er constant veranderingen plaatsvinden. Toch moet een ondernemer zich daardoor niet laten afschrikken, want het levert hem op termijn geld op."

Afzender van dit persbericht: 
de Jong & Laan accountants belastingadviseurs 
Contactpersoon: vestigingsleider Harm Wiekens
Telefoon: 0599-696096
E-mail: stadskanaal@jonglaan.nl 

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Subsidietraject ook voor mkb zeer interessant

(30677x gelezen) | subsidietraject