Nieuws

Datum: maandag 23 januari 2012

Subsidieregelingen innovatieve projecten binnenkort open

De regelingen Samenwerking bij innovatieprojecten en Marktintroductie energie-innovaties gaan weer open. Vanaf 1 februari kunnen (agrarische) ondernemingen hiervoor een subsidieaanvraag doen.

Samenwerking bij innovatieprojecten

De subsidie Samenwerking bij innovatieprojecten is voor samenwerkingsverbanden van landbouwondernemingen onderling of met agro-mkb-ondernemingen, die een innovatieproject willen uitvoeren. Voor de openstelling 'nieuwe uitdagingen' kunnen ondernemingen hun aanvraag doen van 1 februari tot en met 24 februari 2012. Het project sluit dan aan bij één of meer van deze thema's:

  • klimaatverandering
  • waterbeheer
  • hernieuwbare energie
  • biodiversiteit

Marktintroductie energie-innovaties

Deze subsidie is voor glastuinders die door innovatie het energiegebruik op hun bedrijf willen verminderen. Ondernemingen die willen investeren in een duurzaam energiesysteem dat de CO2-uitstoot vermindert, kunnen hun aanvraag doen van 1 februari tot en met 15 maart 2012. 

Geen subsidie aardwarmte

In tegenstelling tot eerdere openstellingen is er voor aardwarmteprojecten deze keer geen subsidie beschikbaar. Aardwarmteprojecten vallen in 2012 onder de subsidie 'Besluit stimulering duurzame energieproductie' (SDE+). Deze subsidie kan worden aangevraagd bij Agentschap NL.

Bron: Accountancynieuws

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Subsidieregelingen innovatieve projecten binnenkort open

(29335x gelezen) | subsidieregelingen,agrarische ondernemers,innovatieprojecten,energie-innovatie