Nieuws

Datum: woensdag 22 juni 2011

Subsidieregeling schone bestelauto stopt per 25 juni

De subsidieregeling om de verkoop van schone bestelauto's te stimuleren stopt per 25 juni 2011. De regeling is volgens staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) succesvol geweest gezien de grote stijging van het aantal bestelauto's met roetfilter op de weg.

Fijnstofnorm

Er is in 2011 voor € 11,5 miljoen aan subsidies uitgegeven om ondernemers bij te staan op 1 januari 2012 te voldoen aan de Europese fijnstofnorm. Kopers van nieuwe bestelauto's met een affabriek roetfilter ontvingen in 2011 een tegemoetkoming van €300.

Bovenverwachting effectief

"De subsidieregeling is bovenverwachting effectief geweest. Redenen hiervoor zijn dat de conjunctuur, en daarmee de verkoop van bestelauto's, is aangetrokken. Hierdoor konden meer aanvragen gehonoreerd worden. Het succes van deze subsidie is zo groot, dat het budget van € 11,5 miljoen inmiddels is uitgeput. Daarom wordt de regeling gesloten per 25 juni 2011 in plaats van 1 oktober 2011", aldus het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Verkoop gestegen

Mede dankzij de stimuleringsregeling voor ondernemers is de verkoop van bestelauto's met een roetfilter in vijf jaar tijd gestegen van vrijwel nul naar 84% van alle aankopen. "Dit resultaat laat zien dat samenwerken aan luchtkwaliteit werkt. Nu de meeste bestelauto's schoner zijn, gaan we later dit jaar aan de slag met vrachtauto's en bussen", zo stelt Atsma.

Bron: Plein+

 

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Subsidieregeling schone bestelauto stopt per 25 juni

(31027x gelezen) | bestelauto