Nieuws

Datum: dinsdag 4 oktober 2011

Subsidie aanvragen voor Het Nieuwe Werken

Bedrijven kunnen vanaf 3 oktober een subsidie van maximaal € 18.000 aanvragen voor het doorvoeren van Het Nieuwe Werken. De subsidie wordt gefinancierd uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Externe adviseur

Werkgevers ontvangen de subsidie om een externe adviseur in te huren. Deze adviseur voert een project uit waarmee bedrijfsprocessen worden verbeterd of de duurzame inzetbaarheid vergroot. Door te innoveren op deze thema's vergroten werkgevers de arbeidsproductiviteit van hun bedrijf.

Simpel en snel aanvragen

De administratieve lasten zijn volgens het agentschap van het ministerie beperkt. De subsidie kan simpel en snel worden aangevraagd. Daarmee is de subsidie ook aantrekkelijk voor mkb-bedrijven. De subsidie kan worden aangevraagd tot en met 31 december 2012 of zolang het budget van 24 miljoen euro toereikend is.

Registreren

Om de subsidie aan te vragen moet u zich eerst registreren als aanvrager. Op de website mijnagentschapszw.nl kunt u zich registreren. U kunt binnen zes weken een antwoord op uw aanvraag verwachten.

Wetsvoorstel

Daarnaast heeft minister Kamp een wetsvoorstel ingediend dat flexibel werken makkelijker moet maken. Het wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat werknemers straks makkelijker tijdelijk meer of minder uren kunnen werken. Dit om arbeid makkelijk met de opvoeding van kinderen of mantelzorg te kunnen combineren.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Naar overzicht

Anderen bekeken

Deel op:

De Jong en Laan - Subsidie aanvragen voor Het Nieuwe Werken

(29188x gelezen) | subsidies,het nieuwe werken