Nieuws

Datum: dinsdag 28 juni 2011

Stijging aanvragen Energie-investeringsaftrek

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is populair bij bedrijven. In 2010 ontving Agentschap NL ruim veertienduizend aanvragen voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Dit is beduidend meer dan in het voorgaande jaar.

Jaarverslag

Niet alleen het aantal aanvragen kende een toename, ook het investeringsbedrag waarvoor EIA is aangevraagd, steeg met meer dan twintig procent tot ruim 1 miljard euro. Dit blijkt uit het EIA jaarverslag over 2010.

Investeringen

Vooral de sectoren industrie, bouw en handel & vervoer investeerden meer dan een jaar geleden. Daar staat tegenover dat financiële instellingen, ondernemers in de tuinbouw en bedrijven uit de aardolieindustrie een lager investeringsbedrag meldden. Vanuit de EIA worden de gehonoreerde investeringen in totaal met circa € 98 miljoen financieel ondersteund.

Flinke CO2-reductie

De EIA is als stimuleringsinstrument al veertien jaar een constante factor in het energiebeleid van de rijksoverheid. Over deze afgelopen periode leveren de investeringen een CO2-reductie op van gemiddeld 1.500 kiloton per jaar. Al ruim € 11,5 miljard aan investeringen in energiebesparing en duurzame energie voldeden aan de voorwaarden van de EIA.

Investeringskosten

Agentschap NL voert de EIA-regeling uit. Met de EIA kunnen bedrijven 41,5% van de investeringskosten in energiebesparende technieken en duurzame energie aftrekken van de fiscale winst. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage; het bedraagt ongeveer 10% van de goedgekeurde investeringskosten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de EIA? Neem contact op met uw adviseur. Hij kan u meer vertellen hoe u in aanmerking komt voor de EIA.

Bron: Agentschap NL

 

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Stijging aanvragen Energie-investeringsaftrek

(31391x gelezen) | Energie-investeringsaftrek,energiebeleid