Nieuws

Datum: donderdag 6 oktober 2011

Seminar de Jong & Laan Almelo goed bezocht

De vestiging Almelo van de Jong & Laan accountants belastingadviseurs organiseerde gisteravond een seminar over de bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF) voor haar klanten en relaties. Het seminar werd gehouden in het Theaterhotel in Almelo.

Zaken goed geregeld?

De belangrijkste boodschap tijdens het seminar was: heeft u als ondernemer uw zaken goed geregeld? Op zakelijk gebied, maar ook privé. Komt de continuïteit van het bedrijf niet in het gevaar bij ziekte of overlijden van de ondernemer? En als het bedrijf in zo'n situatie toch verkocht of overgedragen moet worden, waar moeten ondernemers en de nabestaanden dan op letten. Mooi was dat veel ondernemers hun partner hadden meegenomen.

Gevolgen op tijd in kaart brengen

Volgens accountant en vestigingsleider Francis Ripolli van de Jong & Laan is het belangrijk dat een ondernemer op tijd de eventuele gevolgen van ziekte of overlijden voor het bedrijf en privé in kaart brengt.

"Voor veel ondernemers is dit niet iets dat ze hoog op hun agenda hebben staan, maar het is toch verstandig om hierover na te denken. Een ding is zeker: als er niets is geregeld, betalen de familieleden bij bedrijfsopvolging teveel belasting en bestaat er de kans dat de onderneming in financiële problemen komt."

Huwelijkse voorwaarden

Wie dit wil voorkomen, moet volgens Ripolli op tijd actie ondernemen. "Een check van de huwelijkse voorwaarden en het testament mag daarbij zeker niet ontbreken. Voor iedere ondernemer is een bedrijfsopvolging namelijk anders. Je praat dan ook echt over maatwerk. Wij kunnen een ondernemer daarin adviseren."

Ambitieuze accountantsorganisatie

De Jong & Laan is een zelfstandige, ambitieuze accountantsorganisatie. We hebben bewust gekozen voor een organisatievorm met regionale kantoren die goed verankerd zijn in de lokale culturen en netwerken.

Onze accountants, belastingadviseurs en adviseurs in personeel & salaris, corporate finance en bedrijfsadvies zijn actief in Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland. Met 800 medewerkers vanuit 30 kantoren adviseren we ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en de non-profitsector.

Afzender van dit persbericht

de Jong & Laan accountants belastingadviseurs
Contactpersoon: Francis Ripolli
Telefoon: 0546-836000
Fax: 0546-818960
e-mail almelo@jonglaan.nl

Naar overzicht

Anderen bekeken

Deel op:

De Jong en Laan - Seminar de Jong & Laan Almelo goed bezocht

(29184x gelezen) | seminar,BOF,persbericht