Nieuws

Datum: donderdag 2 mei 2013

Run op belastingvrije hybride auto

Er is een run op zuinige hybride auto's in Nederland. Sommige autofabrikanten moeten nu al 'nee' verkopen.

Vraag naar leaseauto's

De grote vraag komt van leaserijders die nog willen profiteren van de gunstige belastingregels. Op hybride auto's geldt tot 2014 nog 0 procent bijtelling. Voor mensen in de hogere belastingschalen komt dat neer op een besparing van zo'n 1.500 euro per jaar.

Nul procent bijtelling

Wie zijn hybride voor 1 januari 2014 op kenteken heeft staan, kan vijf jaar lang zonder belastingbijtelling rijden. "Het gaat niet per se om hybride auto's", zegt Tom Huyskens van de Bovag. "Ook elektrische auto's kunnen minder dan 50 gram CO2-uitstoten en onder de regels vallen."

Nieuw bijtellingssysteem

Als de hybride auto niet voor 1 januari 2014 op kenteken staat, gaat de auto door naar het nieuwe bijtellingssysteem van 7 procent, in plaats van de nu geldende 0 procent.

Hybride Mitsubishi Outlander

Het aantal orders voor de hybride Mitsubishi Outlander loopt sterk op. In maart had de autofabrikant al zo'n 4.000 orders ontvangen, en inmiddels is het maximum bereikt.

Niet meer leverbaar

De hybride variant is niet meer voor de jaarwisseling leverbaar. "De auto's zijn op dit moment nog niet klaar, ze worden geproduceerd maar staan nog niet in showroom." Ook de Volvo V60 is voor dit jaar volledig uitverkocht.

Hybride auto's

Er zijn overigens nog veel meer hybride auto's, zoals de Citroen C-Zero, Peugeot iOn of de Smart Fortwo. Of die ook zijn 'uitverkocht' is de vraag.

Leaserijders

Dit geldt niet voor leaserijders, zij kunnen rustig aan doen. Autokopers die hun hybride voertuig niet leasen, maar voor privégebruik kopen, houden wel het belastingvoordeel. Na 1 januari blijven auto's met minder dan 50 gram CO2-uitstoot vrijgesteld van wegenbelasting.

Bron: RTL

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Run op belastingvrije hybride auto

(28880x gelezen) | rittenregistratie,privégebruik auto,auto van de zaak,bijtelling