Nieuws

Datum: dinsdag 13 september 2011

Prinsjesdag: Nederlandse economie zakt verder weg

Verwachtingen over de groei van de Nederlandse economie volgend jaar zijn neerwaarts bijgesteld van 1,75 naar 1 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Macro-economische Verkenningen (MEV) die op Prinsjesdag bekend worden.

Koopkracht huishoudens

De koopkracht van alle huishoudens zal gemiddeld met 1 procent gaan dalen, in de MEV-juniraming werd nog een daling van 1,25 procent verwacht. De inflatie komt uit op 2 procent bedraagt, in plaats van de verwachte 2,25 procent.

Minder groei

De economische groei voorspelling is gedaald van de verwachte 1,75 naar 1 procent. De verwachte werkloosheid is met een kwart procent toegenomen sinds de juni-raming naar 4,25 procent. Het verwachtte begrotingstekort loopt op naar 2,9 procent.

Prinsjesdag

De zogenaamde Macro-economische Verkenningen worden berekend door het Centraal Planbureau. Op basis van deze cijfers maakt het kabinet de nieuwe begrotingen. De cijfers zijn een voorspelling voor volgend jaar. Deze worden op of net voor Prinsjesdag naar de Tweede Kamer gestuurd, maar blijken nu al in de handen van RTL Nieuws.

Bron: ElsevierFiscaal

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Prinsjesdag: Nederlandse economie zakt verder weg

(33518x gelezen) | Prinsjesdag,koopkracht,groei,Centraal Planbureau