Nieuws

Datum: maandag 14 november 2011

PinTail International BV centraal in De Uitdaging

Zo'n 28 accountancystudenten van de Hogeschool Saxion namen afgelopen donderdag deel aan de praktijkcasus ‘De Uitdaging’.

Reallife praktijkcasus

De Uitdaging is een initiatief van de Jong & Laan in samenwerking met de hogeschool. De vierdejaarsstudenten kregen een reallife praktijkcasus voorgeschoteld, waarbij ze een ondernemer moesten adviseren over een aantal vraagstukken.

Pintail International BV

De Uitdaging concentreerde zich deze keer op PinTail International BV uit Almelo. Het bedrijf is producent en distributeur van (meubel)stoffen, Wetcare ® en digitale printes. PinTail maakt bij de productie gebruik van nieuwe innovatieve technologieën. De producten van PinTail worden vooral in het buitenland afgezet.

Goed financieel advies

De studenten hadden als opdracht de ondernemer een goed financieel en strategisch advies te geven voor zijn bedrijf. Op de dag zelf konden ze vragen stellen aan onder meer Luuk Goede, directeur van PinTail International BV en Henk Schoeman en Anja Wansink, adviseurs van de Jong & Laan.

Presentatie

Daarna kregen ze anderhalf uur de tijd om met een advies te komen in de vorm van een presentatie. De jury koos uiteindelijk voor het team dat het beste advies wist te geven en dat ook nog eens het aantrekkelijkst wist te presenteren.

Investeren in onderwijs

Voor de Jong & Laan is De Uitdaging een van de instrumenten om te investeren in het onderwijs voor accountancystudenten en om af te tasten wat er onder hen leeft.

In de praktijk toetsen

Voor de studenten is de praktijkcasus een goede gelegenheid om dat wat ze tijdens hun opleiding hebben geleerd in de praktijk te toetsen. De Uitdaging vindt meerdere keren per jaar plaats voor studenten van hogescholen in het noorden en oosten van het land.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze Uitdaging contact op met partner Henk Schoeman, tel. 0548-687680.

Naar overzicht

Verwante artikelen

Deel op:

De Jong en Laan - PinTail International BV centraal in De Uitdaging

(29140x gelezen) | De Uitdaging,praktijkcasus,Pintail International,accountancystudenten