Nieuws

Datum: woensdag 31 augustus 2011

Papieren belastingaangifte ondernemers vervalt

De Belastingdienst heeft ondernemers in een brief geïnformeerd over het einde van de papieren aangifte. Vanaf 1 januari 2012 zijn alle binnenlands belastingplichtige ondernemers en inhoudingsplichtigen verplicht digitaal aangifte te doen.

Digitale aangifte

Aangifte doen voor de loonheffingen over tijdvakken die beginnen vanaf 1 januari 2012 kunnen alleen nog maar digitaal. Correcties over 2011 en eerdere jaren zijn vanaf 2012 ook alleen nog maar digitaal in te dienen. De ontheffing voor het doen van digitale aangifte vervalt definitief in het nieuwe kalenderjaar. De Belastingdienst verstuurt vanaf 2012 ook geen papieren Handboek Loonheffingen, Nieuwsbrief Loonheffingen en Loonheffingennieuws meer.

Ingeburgerd

De Belastingdienst geeft geen ontheffing meer omdat volgens de dienst digitaal aangifte doen onder ondernemers al bijna helemaal is ingeburgerd. Het ontwikkelen van papieren formulieren en toelichtingen voor een kleine groep ondernemers kost relatief veel geld. Digitale aangiften worden ook vaker correct ingevuld en zijn voor de fiscus sneller te verwerken. Daarnaast is digitaal aangifte doen eenvoudiger en de toelichting uitgebreider.

Meer informatie

Bron: Belastingdienst

Naar overzicht

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Deel op:

De Jong en Laan - Papieren belastingaangifte ondernemers vervalt

(30238x gelezen) | belastingaangifte,digitale aangifte