Nieuws

Datum: dinsdag 4 oktober 2011

Openstelling subsidieregeling Jonge landbouwers

Jonge landbouwers kunnen vanaf 3 oktober tot en met 11 november 2011 subsidie aanvragen voor investeringen in grond, gebouwen, machines, verplaatsbare installaties en overige landbouwinvesteringen.

Jonger dan 40 jaar

De subsidie is voor agrarisch ondernemers die jonger zijn dan 40 jaar en die minder dan drie jaar geleden een bedrijf hebben overgenomen of zijn gestart. Landbouwers die tijdens de openstellingsperiode 40 jaar worden, moeten de aanvraag dan vóór hun verjaardag versturen.

Notariële akte

Wie nog naar de notaris gaat voor de bedrijfsoverdracht of van wie het pachtcontract nog geregistreerd of goedgekeurd moet worden, kan de aanvraag pas versturen op het moment dat de notariële akte getekend is. Gaat het om een pachtcontract, dan moet dit eerst geregistreerd of goedgekeurd zijn voordat een aanvraag ingediend kan worden.

Offerte meesturen

Nieuw dit jaar is dat de jonge landbouwer ook een offerte van een geplande aankoop of opdracht moet meesturen. Bijvoorbeeld voor de bouw van een nieuwe schuur. Per investering moet een gespecificeerde offerte meegestuurd worden waaruit de subsidiabele kosten blijken. Subsidieaanvragen kunnen via Mijn dossier op de website van Dienst Regelingen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze maatregel? Bel 0546-622525 of e-mail naar agro-adviseurs@jonglaan.nl en vraag naar één van onze accountants of belastingadviseurs.

Bron: Accountancynieuws

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Horst in 't Veld

0546-622525
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Openstelling subsidieregeling Jonge landbouwers

(28874x gelezen) | subsidieregeling Jonge Landbouwers