Nieuws

Datum: maandag 26 maart 2012

Op tijd aangifte doen straks nog belangrijker

Lukt het u niet om de aangifte vennootschapsbelasting (Vpb) op tijd in te dienen, dan kunt u de fiscus vragen om uitstel. U krijgt dan vijf maanden uitstel voor het indienen van de aangifte.

Aangifte Vpb

De aangifte VPB moet in principe vóór 1 juni bij de Belastingdienst binnen zijn. Het kan best lastig zijn om voor deze datum alle cijfers beschikbaar te hebben voor het invullen van de aangifte.

Uitstel aanvragen

Lukt het invullen van de aangifte niet vóór 1 juni dan is er geen man over boord, want u kunt bij de fiscus uitstel aanvragen. Dit uitstel kunt u zowel schriftelijk als digitaal indienen. De Belastingdienst zal uw verzoek in behandeling nemen en bepalen of u in aanmerking komt voor uitstel.

Fiscus kijkt naar laatste drie aangiften

Vanaf volgend jaar zijn de regels voor het verkrijgen van uitstel echter strenger. De fiscus gaat dan namelijk ook kijken naar uw aangifteverleden. Ze kijken of u in de laatste drie belastingjaren wel op tijd aangifte heeft gedaan. Heeft u deze periode van drie jaar minstens twee aangiften niet op tijd gedaan, dan zal de Belastingdienst uw verzoek om uitstel afwijzen. Het wordt dus nog belangrijker om op tijd aangifte te doen.

Boete opleggen

Daarnaast kan de fiscus ook nog een boete opleggen bij het niet op tijd aangifte doen. De nieuwe regel zal gaan gelden voor de aangifte over 2012. Bij een verzoek om uitstel in 2013 kijkt de Belastingdienst dus naar de aangiften over 2009, 2010 en 2011.

Bron: Fiscaal Rendement

 

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Op tijd aangifte doen straks nog belangrijker

(28863x gelezen) | vennootschapsbelasting,aangifte,fiscus,verzoek uitstel