Nieuws

Datum: vrijdag 15 april 2011

Online cashflowtool gelanceerd voor ondernemers

TNT Post en MKB-Nederland hebben een online cashflowtool gelanceerd. Deze tool laat ondernemers zien hoe ze met een aantal snelle verbeteringen in hun factuur- en betaalproces een cashflowverbetering kunnen realiseren die kan oplopen tot 10% van de jaaromzet.

Uit een studie van beide organisaties, met input van het EIM, blijkt dat ondernemers in het mkb veel moeite hebben om facturen voor bewezen diensten tijdig betaald te krijgen. Gemiddeld moet een mkb-ondernemer ruim 40 dagen wachten op zijn geld. Hierdoor zijn de laatste jaren veel kleine en middelgrote bedrijven in de problemen geraakt of zelfs failliet gegaan. 

"Uit cijfers blijkt dat jaarlijks ruim 2,5% van alle facturen die mkb'ers versturen als oninbaar worden afgeschreven", zegt Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland. "Dat betekent dat het mkb op jaarbasis een bedrag van meer dan 1 miljard euro misloopt, een schrikbarende constatering. Als daarbij ook nog blijkt dat 25% van alle incassotrajecten uiteindelijk niet inbaar is door een incompleet dossier over de betaling, dan hebben we een enorme uitdaging om mkb-ondernemers hierbij te helpen."

Dat doet MKB-Nederland samen met TNT Post, dat hiervoor de online cashflowtool heeft ontwikkeld. Een eenvoudige, online toegankelijke scan waarmee ondernemers zelf inzicht krijgen in waar ze verbeteringen kunnen realiseren om zodoende hun rekeningen sneller betaald te krijgen. Op www.tntpost.nl/cashflow is de tool te vinden en kunnen ondernemers aan de slag om binnen enkele minuten de eerste tips te ontvangen over verbetering en aandachtspunten in hun betaal- en inproces.

Bron: MKB Nederland

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Online cashflowtool gelanceerd voor ondernemers

(30166x gelezen) | online cashflowtool,cashflowtool