Nieuws

Datum: dinsdag 20 maart 2012

Onduidelijkheid over lage bijtelling opgelost

De Belastingdienst heeft bevestigd dat de lage bijtelling van toepassing blijft ook als een auto van voor 1 juli 2012 van eigenaar wisselt. Dit meldt de VAVDZ op haar website.

Onduidelijkheid ontstaan

Volgens VAVDZ (Vereniging Auto van de Zaak) was er onduidelijkheid ontstaan door de brief 'Verklaring geen privégebruik auto' die veel berijders in januari 2012 gekregen hebben.

Lage bijtellingspercentage

Daarin staat dat het lage bijtellingspercentage dat op 30 juni 2012 van toepassing is, blijft gelden zolang de auto aan dezelfde werknemer ter beschikking staat. Hieruit concludeerde een aantal werkgevers dat als zij een auto aan een andere werknemer ter beschikking stellen dat deze een hogere bijtelling zou moeten gaan betalen.

Opheldering gevraagd

VAVDZ heeft hierover opheldering gevraagd aan de Belastingdienst via een brief. De Belastingdienst antwoordt dat de correspondentie op de doelgroep aangepast wordt. Omdat zij de berijders aanspreken, hebben zij alleen in de tekst het stuk wat betrekking heeft op berijders gemeld. Op de site van de Belastingdienst staat de volledige regeling.

Einde onduidelijkheid

"Dit betekent een einde aan de onduidelijkheid," aldus VAVDZ. "Auto's van voor 1 juli 2012 die in een lage bijtelling categorie vallen, blijven altijd een lage bijtelling behouden ook al wisselt de auto van eigenaar of berijder. Er is slechts één beperking. Als de auto van voor 1 juli 2012 wisselt van eigenaar en berijder, dan geldt de lage bijtelling voor een periode van 60 maanden vanaf 1 juli 2012."

Bron: VAVDZ

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Onduidelijkheid over lage bijtelling opgelost

(47212x gelezen) | auto van de zaak,belastingdienst,bijtelling,VAVDZ,onduidelijkheid