Nieuws

Datum: maandag 19 maart 2012

Onderzoek naar werkkostenregeling

Het ministerie van Financien is gestart met een onderzoek onder bedrijven en organisaties naar de werkkostenregeling (WKR). Het doel is een goed beeld te krijgen van wat werkgevers vergoeden of verstrekken.

WKR verbeteren of eenvoudiger maken

Staatssecretaris Weekers van Financiën vindt een evaluatie van de werkkostenregeling van belang, omdat signalen uit de praktijk aanleiding kunnen geven om de werkkostenregeling te verbeteren of eenvoudiger te maken. Het is belangrijk dat veel werkgevers meedoen, omdat er dan een goed beeld ontstaat van het gebruik van vergoedingen en verstrekkingen.

Overgangsfase

Op dit moment is er nog sprake van een overgangsfase: tot 1 januari 2014 mag de werkgever kiezen over te stappen op de werkkostenregeling of nog het oude systeem van vrije vergoedingen en verstrekkingen toepassen. Vanaf 2014 geldt de werkkostenregeling voor alle werkgevers.

Vrije ruimte

Per 1 januari 2011 is de werkkostenregeling ingevoerd. In de WKR kan, naast een aantal gerichte vrijstellingen, maximaal 1,4 procent van het totale fiscale loon (de 'vrije ruimte') worden besteed aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers.

Bron: Accountant.nl

Naar overzicht

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Onderzoek naar werkkostenregeling

(28956x gelezen) | werkkostenregeling,WKR,onderzoek ministerie,onbelaste vergoedingen