Nieuws

Datum: woensdag 1 juni 2011

Ondernemers maken nog te weinig gebruik van Innovatiebox

De Jong & Laan organiseerde gisteren voor ondernemers uit de regio Borne een seminar over de Innovatiebox. Het seminar werd gehouden in restaurant Dorset in Borne.

Stevig ontbijt

De deelnemers moesten daarvoor wel op tijd opstaan. Voorafgaand aan het seminar konden ze aanschuiven voor een stevig ontbijt. Daarna was het de beurt aan de adviseurs van de Jong & Laan om in een presentatie toe te lichten wat de fiscale voordelen van de Innovatiebox zijn.

Stimuleringsregeling

Volgens partner Martin Zwiers maken nog te weinig ondernemers gebruik van de Innovatiebox. "Dat is jammer, want de Innovatiebox is een aantrekkelijke fiscale stimuleringsregeling voor bedrijven die innovatief bezig zijn. Een ondernemer betaalt slechts 5 % vennootschapsbelasting over winsten die zijn behaald uit octrooien en productinnovatie. Afhankelijk van de omvang van de fiscale winst van het bedrijf kan dat oplopen tot een paar ton aan euro's. Ondernemer die menen dat ze in aanmerking komen voor de Innovatiebox, moeten dit beslist laten onderzoeken."

Accountantsorganisatie

De Jong & Laan is een zelfstandige accountantsorganisatie met 30 vestigingen in Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland. Naast accountancy heeft de Jong & Laan onder andere de volgende disciplines in huis: belastingadviseurs, personeel & salaris, corporate finance en bedrijfsadviseurs.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Innovatiebox, neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Ondernemers maken nog te weinig gebruik van Innovatiebox

(30774x gelezen) | innovatiebox,seminar