Nieuws

Datum: vrijdag 27 mei 2011

Ondernemers laten zich informeren over de Innovatiebox

Ondernemers hoef je niet uit te leggen wat innovatie is. Maar dat innovatie ook fiscale voordelen biedt, is lang niet bij iedereen bekend. Voor de Jong & Laan accountants belastingadviseurs aanleiding om een seminar over de Innovatiebox te organiseren dat woensdag onder grote belangstelling in De Jaargetijden in Enschede werd gehouden.

Vroeg uit de veren

De deelnemers moesten daarvoor wel vroeg uit de veren. Voorafgaand aan het seminar konden ze aanschuiven voor een kort, maar stevig ontbijt. Daarna gaven de adviseurs van de Jong & Laan een presentatie waarin de fiscale voordelen van de Innovatiebox uitvoerig werden toegelicht.

Aantrekkelijke stimuleringsregeling

De Innovatiebox is volgens partner Martin Zwiers van de vestiging Enschede een zeer aantrekkelijke stimuleringsregeling die bedrijven beloont die aantoonbaar innovatief zijn. "Voor een ondernemer betekent dit dat hij slechts 5 % vennootschapsbelasting hoeft te betalen over winsten die zijn behaald uit octrooien en productinnovatie. De fiscale voordelen kunnen behoorlijk zijn. Afhankelijk van de omvang van de fiscale winst van het bedrijf kan dat oplopen tot een paar ton aan euro's. Het is dus zeker de moeite waard om te laten onderzoeken of je er gebruik van kunt maken."

Afzender van dit persbericht:
De Jong & Laan accountants belastingadviseurs
Enschede
Contactpersoon: Martin Zwiers
Telefoon: 053-4810481
E-mail: enschede@jonglaan.nl

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Ondernemers laten zich informeren over de Innovatiebox

(30586x gelezen) | innovatiebox