Nieuws

Datum: dinsdag 7 juni 2011

Ondernemers groeien sneller door te sparren

Ondernemers die begeleid worden bij het realiseren van hun groeiambities en daarover sparren met elkaar, specialisten en de overheid presteren beter dan collega's die geen ondersteuning krijgen.

Groeiversneller

Dat blijkt uit een evaluatie van het programma 'Groeiversneller' in samenwerking met het CBS. Dit is een initiatief van het ministerie van EL&I en richt zich op bedrijven met een omzet van enkele miljoenen euro's. Het streven is om deze bedrijven binnen vijf jaar door te laten groeien naar een omzet van twintig miljoen euro.

Toekomstplan

Ondernemers stippelen onder begeleiding een toekomstplan uit, wat ervaren wordt als een goede stok achter de deur. Het programma loopt nog tot 2013. Inmiddels nemen meer dan honderd ondernemers deel aan het programma.

Stille revolutie

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie noemt de resultaten hoopvol. "Ondernemerschap maakt in Nederland een stille revolutie door, aan ondernemerszin geen gebrek," aldus de minister. "Maar er zijn relatief weinig bedrijven die doorgroeien naar de multinationals van morgen, dat kan nog beter."

Groei in buitenland

Uit het onderzoek blijkt dat ondernemers die in 2009 aan het programma 'Groeiversneller' begonnen, in dat jaar 22% meer omzet maakten dan ondernemers in een controlegroep. Ook de gemiddelde toename van het aantal medewerkers (+ 8%) is veelzeggend. Daarnaast lieten de deelnemende ondernemers meer groei in het buitenland zien (+ 55%) en gaven ze meer uit aan innovatie en productontwikkeling (+45%).

Bron: Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Ondernemers groeien sneller door te sparren

(30592x gelezen) | begeleiding,sparren