Nieuws

Datum: donderdag 19 april 2012

Ondernemer door internet de grens over

Dankzij internet doen steeds meer kleine ondernemingen aan internationale handel. Daardoor doet een kwart van alle bedrijven momenteel zaken over de grens.

Onderzoek KvK

Dat blijkt uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel Nederland, dat maandag is gepubliceerd. In het verleden waren vooral grote bedrijven internationaal actief.

Afzetmarkt

Volgens het onderzoek van de Kamer van Koophandel importeert 49 procent van de ondervraagde ondernemers die internationaal actief zijn goederen en 8 procent diensten. Daarnaast exporteert 37 procent goederen en 38 procent diensten. Europa is de belangrijkste afzetmarkt.

Duitsland en België

Duitsland en België zijn het populairst. Buiten Europa wordt vooral zaken gedaan met de Verenigde Staten en Azië.

Crisis

Volgens de ondernemers zorgt de economische crisis voor een aantal knelpunten bij het internationaal zakendoen. Klanten betalen later, de prijzen staan onder druk en er is veel concurrentie. Ondernemers lopen meer financiële risico's en zijn daardoor voorzichtiger.

Meer te exporteren

Van de ondervraagde ondernemers verwacht 4 procent ondanks de crisis meer te exporteren in het komende jaar. 6 procent verwacht minder de importeren.

Bron: Nu Zakelijk

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Ondernemer door internet de grens over

(28872x gelezen) | kleine bedrijven,grensoverschrijdende handel,zakendoen Duitsland,internet