Nieuws

Datum: donderdag 26 januari 2012

Onbelaste kilometervergoeding wordt niet verlaagd

Het kabinet zal de onbelaste kilometervergoeding niet verlagen. Dat zei staatssecretaris van Financiën Weekers dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer. Wel worden verschillende varianten uitgewerkt om via de fiscaliteit het fileleed aan te pakken.

Files bestrijden

Het ministerie van Financiën liet onlangs in een brief aan de Kamer weten dat ambtenaren zich momenteel buigen over voorstellen van een werkgroep om files te bestrijden. Deze werkgroep stelde onlangs een flexibele vergoeding voor werknemers met een auto van de zaak voor en een zogenoemd persoonlijk mobiliteitsbudget voor werknemers zonder auto van de zaak.

Niets uitsluiten

De staatssecretaris ziet hier wel wat in, maar wil voorlopig nog geen enkele fiscale maatregel uitsluiten. Ook de verlaging van de forfaitaire kilometervergoeding niet, hoewel hij heeft aangegeven dat een forse vermindering hem onverstandig lijkt.

Knoop doorhakken

Dinsdag liet Weekers dan ook duidelijk weten dat het verlagen van de kilometervergoeding geen optie is. Volgens Weekers buigt een ambtelijke werkgroep zich momenteel over de materie en wordt deze zomer een knoop doorgehakt. Werknemers gaan er volgens hem niet op achteruit.

Bron: Novum, ANP

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Onbelaste kilometervergoeding wordt niet verlaagd

(29211x gelezen) | auto van de zaak,kilometervergoeding,verlaging,fiscale maatregelen